Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του Ν. Θεμελή

Μέρα τη μέρα στον Κορυδαλλό δημιουργείται πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του Νίκου Θεμελή, που τελικά θα καλύψει την Κυριακή τη διαφορά που υπάρχει με το ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου Στέφανου Χρήστου.Αυτό γίνεται αντιληπτό στις περιοδείες του επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας",αλλά και στην υποδοχή που κάνουν οι Κορυδαλλιώτες στις ομάδες, που μοιράζουν σε όλη την πόλη πόρτα πόρτα το ψηφοδέλτιο του Νίκου Θεμελή. Στις ομάδες αυτές έχουν ενταχθεί και άτομα που υποστήριζαν τους άλλους υποψήφιους δημάρχους που, όμως, δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο.

Στο μεταξύ, με ανακοινώσεις τους, όλοι οι υποψήφιοι που δε μετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής με ανακοινώσεις τους τάσσονται υπέρ της ψήφισης του συνδυασμού της Δημοκρατικής Ενότητας. Στο πλειοψηφικό αυτό ρεύμα προστίθενται ακόμα και ψηφοφόροι που για διάφορους λόγους ψήφισαν τον Στ. Χρήστου. "Ολα τα ποσοστά ανατρέπονται". Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από παντού, προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.

Χτες ο Νίκος Θεμελής περιόδευσε στους κεντρικούς δρόμους και τα εμπορικά καταστήματα του Κορυδαλλού. "Εσύ έκανες έργα χωρίς οι κυβερνήσεις να σου δίνουν δραχμή. Αυτοί πήραν δισεκατομμύρια και τι έκαναν; Τίποτα", λέει ένας καταστηματάρχης. Στο διπλανό μαγαζί δίνουν φάκελο με πέντε ψηφοδέλτια της "Δημοκρατικής Ενότητας" και η ιδιοκτήτρια ζητά ακόμα έναν.

Η περιοδεία συνεχίζεται. Πλησιάζει στη λαϊκή αγορά. Εκεί προηγουμένως είχε περιοδεύσει ο Στ. Χρήστου, οι κάτοικοι όμως τον υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες, αν και αυτός τους μοίραζε γαρίφαλα. Ο σημερινός δήμαρχος δεν είχε μια ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημα που του τέθηκε: "Γιατί να ψηφίσουμε εσένα και όχι τον Θεμελή;". Προσπάθησε να πει κάτι για τα έργα που τάχα έκανε. Οι Κορυδαλλιώτες, όμως, ξέρουν ότι αυτά που παρουσιάζει σαν δικά του είναι έργα που έγιναν επί δημαρχίας του Νίκου Θεμελή. "Δε θέλουμε λουλούδια. Θέλουμε έργα. Εργα έκανε μόνο ο Θεμελής", είναι η απάντηση που παίρνει ο απερχόμενος δήμαρχος στα ψέματα που αραδιάζει. Από το μεγάφωνο ακούγεται το σύνθημα "Τη δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε δήμαρχο αγωνιστή. Ψηφίζουμε Νίκο Θεμελή". Τα χειροκροτήματα των παραβρισκόμενων επιβεβαιώνουν ότι αυτό θα γίνει πράξη στις 18 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ