Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει ψήφο υπέρ της πολιτικής της!

Επιστρατεύονται εκβιαστικά διλήμματα και η αντιΚΚΕ προπαγάνδα για την υφαρπαγή της ψήφου

Ολα τα "παραδοσιακά" και άθλια μέσα και όλες τις δυνάμεις της ρίχνει στη μάχη του δεύτερου γύρου η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακτήσει το "χαμένο έδαφος" του πρώτου γύρου, με στόχο να μπορεί να υποστηρίξει το βράδυ της Κυριακής ότι ο λαός εγκρίνει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της!

Το βάρος ρίχνεται στο τοπικό επίπεδο (νομαρχίες, δήμοι), όπου ήδη βρίσκονται υπουργοί και στελέχη, αλλά και γενικότερα καλλιεργείται το γνωστό κλίμα των "διαχωριστικών γραμμών", όπως "πρόοδος ή συντήρηση", όπου "πρόοδος" υποτίθεται ότι είναι το ΠΑΣΟΚ και η κυβερνητική πολιτική! Στο στόχαστρο της τρομοκρατικής προπαγάνδας και των εκβιαστικών διλημμάτων βρίσκονται οι ψηφοφόροι κυρίως των "συγγενών" κομμάτων (ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ), αλλά έντονη είναι και η αντιΚΚΕ προπαγάνδα με την αναβίωση του παραμυθιού περί "ανίερων συμμαχιών" μεταξύ, δήθεν, ΚΚΕ και ΝΔ.

Το "καινούριο" χαρακτηριστικό της κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού είναι η επιστράτευση των "διαφωνούντων" στελεχών (π.χ. Πεπονής), τα οποία ήδη έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην ενσωμάτωση των αντιδράσεων και την υποστήριξη των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η εικόνα που καλλιεργείται είναι ότι "όλοι μαζί", αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφωνίες τους, δίνουν τη μάχη για τη "νίκη του κόμματος". Προφανώς, η εξουσία ενώνει...

Πάνω σε αυτή την εξέλιξη στήριξε την αισιοδοξία του ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι η διαφορά στην κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με την πρώτη Κυριακή είναι εμφανής και πρόσθεσε με νόημα ότι η αντιπαράθεση τις δύο επόμενες μέρες "θα έχει πολύ ενδιαφέρον".

Παράλληλα, αρκετά ηγετικά στελέχη έχουν χρεωθεί να εξασφαλίσουν, με τις γνώριμες και δοκιμασμένες μεθόδους, την υποστήριξη ή εξουδετέρωση των "ανταρτών" υποψηφίων.

Μετά τον Κ. Σημίτη που υποστήριξε ότι το μήνυμα του πρώτου γύρου δε συνιστά αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής, στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται με δηλώσεις τους όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι νίκη του ΠΑΣΟΚ! Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Μιλτ. Παπαϊωάννου (στο "Φλας"), πως "μια ψύχραιμη ανάλυση των αποτελεσμάτων, χωρίς να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, έχουν φέρει νικητή και πάλι το ΠΑΣΟΚ". Ο ίδιος εκτίμησε ότι "αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εξασφαλίσει πολιτικές συμμαχίες όπως στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις των δημοτικών εκλογών". Δεν παρέλειψε, βέβαια, να επιδοθεί στην προσφιλή του επίθεση κατά του ΚΚΕ, λέγοντας ότι οι διαχωριστικές γραμμές ακόμα υπάρχουν και πως "εγώ δε διανοούμαι ότι, π.χ., ο Περιστεριώτης κομμουνιστής θα πάει να ψηφίσει τον κ. Παχατουρίδη που είναι εκλεκτός της Δεξιάς"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ