Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Ζητά διαφάνεια στα δημόσια έργα

Τη διαχείριση των δημοσίων έργων με διαφάνεια από τους αρμόδιους φορείς, ζήτησε μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα.Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Συλλόγου, κατά τη συνάντηση και σχετικά με το θέμα των δημοσίων έργων, όπως το αεροδρόμιο Σπάτων, το Μετρό της Αθήνας, το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βιολογικός καθαρισμός της Αθήνας κ. ά., "ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Ιωαννίδης στάθηκε με επιμονή στην υποχρέωση των φορέων που διαχειρίζονται χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, να θέτουν σε δημόσια κρίση όλα τα διαλαμβανόμενα στα έργα, για λόγους διαφάνειας, όπως εξάλλου επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον".

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον υπουργό φάκελος με τις απόψεις του συλλόγου για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως: Τα επαγγελματικά δικαιώματα, η ποινικοποίηση του επαγγέλματος, ο νόμος 716/77 για τις αναθέσεις μελετών, τα δημόσια έργα, το ασφαλιστικό, ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός, το περιβάλλον, η στέγαση του συλλόγου κ. ά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποσχέθηκε ότι πριν κατατεθούν τα νομοσχέδια για τον ΓΟΚ και για την τροποποίηση του Ν. 716/77, θα τεθούν για παρατηρήσεις και συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ