Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς άδεια "πετούσε" ιδιωτική αεροπορική εταιρία

Ιδιωτική αεροπορική εταιρία, η "Πρινσές Αιρλάινς" (μετονομασία της "Βένους"), εκτελούσε κανονικά δρομολόγια για τουλάχιστον τέσσερις μέρες, παρόλο που της είχε αφαιρεθεί η ειδική άδεια του αερομεταφορέα (άδεια εκμετάλλευσης)!

Η ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης της "Πρινσές" κοινοποιήθηκε την προπερασμένη Πέμπτη, με την υπ' αριθμ. 42499/216/8/10/98 Υπουργική Απόφαση, αλλά η εταιρία εξακολούθησε να "πετά" κανονικά μέχρι και την περασμένη Δευτέρα, με ιδιόχειρο έγγραφο του αερολιμενάρχη Αθηνών! Στο "εμπιστευτικό" έγγραφο του αερολιμενάρχη προς τους προϊστάμενους του αεροδρομίου, που εκδόθηκε στις 9 Οκτώβρη 1998, αναφέρεται ότι η Υπουργική Απόφαση "θα εφαρμοστεί από τις 12/10", ενώ προστίθεται ότι μέχρι τότε, "εάν και εφόσον ζητηθεί από την εταιρία η εκτέλεση πτήσεων, οι πτήσεις αυτές θα επιτραπούν". Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι την επόμενη μέρα, 10 Οκτώβρη, επακολούθησε άλλο ένα έγγραφο προς τους ίδιους παραλήπτες, με το οποίο τους συνιστάται, "εάν υπάρξει ενόχληση από εισαγγελέα Υπηρεσίας ή ΣΔΟΕ για το θέμα "PRINCEES", να έλθουν σε επαφή" με τον ίδιο τον αερολιμενάρχη στο κινητό του τηλέφωνο. Το δεύτερο αυτό έγγραφο (φωτό) φέρει μόνο μια μονογραφή.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των άλλων, η άδεια εκμετάλλευσης της "Πρινσές" ανακλήθηκε και για την έκδοση πλαστών τιμολογίων, ύψους 2,5 δισ. δραχμών, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 126 έκθεση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι εισηγητής του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε η "Πρινσές", με κατ' αρχήν αίτημα να ανασταλεί η Υπουργική Απόφαση μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ακύρωσής της (στις 4 Μάη 1999), ορίστηκε ο ίδιος που πριν ενάμιση χρόνο είχε εισηγηθεί την ακύρωση ανάλογης Υπουργικής Απόφασης για την ίδια εταιρία!

Βέβαια, το εύλογο ερώτημα που ανακύπτει, είναι τι εγγυήσεις μπορεί να παράσχει στον τομέα της ασφάλειας πτήσεων μια εταιρία που εμφανίζεται να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Και μ' αυτή την έννοια έχει αξία ν' απαντήσει η διοίκηση της ΥΠΑ, αν έκανε ή όχι αποδεκτό το υποβληθέν πόρισμα της αρμόδιας Διεύθυνσης Πτητικής Ικανότητας και Λειτουργίας Αεροπλάνων, που έκανε δειγματοληπτικό τεχνικό έλεγχο στο ένα και μοναδικό αεροπλάνο που εκτελεί τις πτήσεις της η εν λόγω εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ