Δευτέρα 21 Οχτώβρη 2002 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Αναμφισβήτητη η ιδιαίτερη πολιτική σημασία των εκλογών

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης προσερχόμενος στο 4.641 εκλογικό τμήμα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, είχε τον παρακάτω ενδιαφέροντα διάλογο με τους δημοσιογράφους:

Χ.Φ.: «Μήπως είναι ο Παπούλιας εδώ;»

Δ.: Οχι.

Χ.Φ.: «Είπα αν ήταν να τον περιποιηθώ. Γράφει στην "Ελευθεροτυπία" τη σημερινή ανακρίβειες, παλιανθρωπιές, ο κύριος Παπούλιας. Πράγματα που δεν είπα, δε λέει ότι τα είπα, αλλά όπως τα γράφει φαίνεται ότι δήθεν τα είπα εγώ.

Δ.: Για τις εκλογές σήμερα;

Χ.Φ.: «Για τις εκλογές τι, ψηφίσαμε. Λέγετε τι θέλετε;».

Δ.: Μήνυμα στείλατε;

Χ.Φ.: «Τι μήνυμα να στείλουμε; Κοιτάξτε, ότι έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία αυτές οι εκλογές είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Αλλά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα τα δούμε αύριο. Σήμερα ό,τι και να πεις είναι κουβέντες στον αέρα».

Δ.: Ευελπιστείτε πάντως;

Χ.Φ.: «Βεβαίως ευελπιστούμε. Αυτό μονάχα. Ευελπιστούμε να γίνει και σοσιαλισμός στην Ελλάδα, αλλά είναι ζήτημα το πότε».

Δ.: Πολλή συζήτηση για την ακροδεξιά έγινε μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και για τον Καρατζαφέρη που πήρε μεγάλο ποσοστό. Είναι βάσιμα αυτά τα πράγματα;

Χ.Φ.: «Με ποια έννοια λέτε αν είναι βάσιμα;».

Δ.: Οτι η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι.

Χ.Φ.: «Οτι υπάρχουν τέτοιες τάσεις σε ορισμένους Ελληνες πολίτες, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, αλλά το γεγονός αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχει δημιουργηθεί σαν κόμμα, όπως τα άλλα κόμματα της Ευρώπης. Τώρα ο Καρατζαφέρης εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και έκανε και αυτός τη δουλιά του. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κόμμα αλλά προσπάθειες, πάντως, θα γίνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ