Δευτέρα 21 Οχτώβρη 2002 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Μαζί μας ο λαός, απέναντί μας τα μεγάλα συμφέροντα

Μήνυμα ενότητας σε όλους τους Κοκκινιώτες, ανεξάρτητα από διαφορές, έδωσε ο νέος δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, απευθυνόμενος στο μεγάλο πλήθος που είχε κατακλύσει την πλατεία του Αη Νικόλα, γιορτάζοντας τη νίκη του λαού της Κοκκινιάς.

«Σε αυτή τη μεγάλη μάχη δεν αποκλείσαμε κανέναν. Ανοίξαμε τα χέρια σε όλους, ανεξάρτητα από κόμματα και προτιμήσεις. Βάλαμε μπροστά τα προβλήματα και τις ανάγκες που απασχολούν και συγκινούν κάθε εργαζόμενο άνθρωπο, της δουλιάς, των γραμμάτων και της τέχνης», τόνισε ο Στ. Μπενετάτος. «Η ψυχή μας αποδείχτηκε πιο ισχυρή από τους μηχανισμούς τους. Σαρώσαμε τα ψέματα, τις συκοφαντίες, τη λάσπη, το χρήμα που ξοδευόταν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια για να μπορέσουν να ζεστάνουν ξανά και πάλι τις δημαρχιακές τους θέσεις, τις καρέκλες της εξουσίας. Απαντάμε σήμερα μετά από οχτώ χρόνια: Τα κάστρα της αντίστασης, της δημιουργίας, του πολιτισμού, τα φυλάνε οι πολεμιστές. Τα κάστρα δε μας περιχαρακώνουν. Τα χέρια είναι απλωμένα σε όλο τον κόσμο. Μακριά είναι τα μεγάλα συμφέροντα και αυτοί που τα υπηρετούν. Αυτούς θέλουμε μακριά από τα κάστρα. Ολος ο λαός έχει θέση μέσα στο κάστρο. Ολος!».

Απαντώντας για άλλη μια φορά στην απαράδεκτη σπέκουλα με τους ολυμπιονίκες της άρσης βαρών, ο Στ. Μπενετάτος τόνισε: «Την Εθνική Ομάδα των Ολυμπιονικών θα την καλέσουμε να σεργιανίσει σε όλο τον κόσμο, στα παιδιά της πόλης. Θα καλέσουμε τους ολυμπιονίκες χωρίς προεκλογικές προετοιμασίες και πολώσεις να βρεθούν με όλο το λαό της Κοκκινιάς και να τους αγκαλιάσουν όπως πρέπει όλοι οι Κοκκινιώτες. Κάτω από την μπάρα πάντως τώρα είμαστε εμείς».

Ευχαριστώντας ονομαστικά τους επικεφαλής όλων των υπόλοιπων συνδυασμών που στήριξαν τη «Δημοκρατική Ενότητα», ο Στ. Μπενετάτος σημείωσε: «Θέλω να ξαναπώ πως έχουμε πραγματικά απλωμένο το χέρι σε όλο το λαό της πόλης. Και θέλω με ειλικρίνεια, καθαρότητα, να ευχαριστήσω τις άλλες δημοτικές κινήσεις». Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι όλοι οι συνδυασμοί θα έχουν λόγο στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμα και αυτοί που δεν εκλέξανε συμβούλους, κάτι που θα συνέβαινε αν είχαμε το σύστημα της απλής αναλογικής. «Οι συνδυασμοί αυτοί θα έχουν μόνιμη θέση στο ΔΣ με συμβουλευτική ψήφο», τόνισε.

«Από αύριο γλεντάμε, διαδίδουμε τη νίκη μας σε όλη την πόλη, αλλά αρχίζουμε και τη δουλιά. Αρχίζουμε να μιλάμε με τον κόσμο, να ακούμε τα προβλήματα, να δώσουμε λύση και στα καθημερινά και στα μεγαλύτερα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και σε αυτό πρέπει ο λαός της πόλης να είναι ανήσυχος. Δεν υπάρχουν πεφωτισμένοι ηγέτες, ο λαός είναι η μεγάλη δύναμη, αυτός πρέπει να δίνει τη λύση», είπε κλείνοντας ο Στ. Μπενετάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ