Δευτέρα 21 Οχτώβρη 2002 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΛΕΣΒΟΣ
Αγωνιστικά μετερίζια

Σκληρή μάχη ψήφο την ψήφο δινόταν στην πρωτεύουσα του νομού Λέσβου, τη Μυτιλήνη, μέχρι τις πρωινές ώρες, ανάμεσα στην «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νάσο Γιακαλή που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ και το συνδυασμό «Επόμενη Μέρα» του Αρ. Χατζηκομνηνού που στηρίχτηκε από τη ΝΔ, που είχε μικρό προβάδισμα μερικών δεκάδων ψήφων. Ο Ν.Γιακαλής δήλωσε στο «Ρ»: «Δώσαμε έναν αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια και ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους μας στήριξαν σε αυτό τον αγώνα. Το οριακό αποτέλεσμα είναι γνωστό ποιοι παράγοντες το διαμόρφωσαν. Εμείς παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο και ευχόμαστε η νέα διοίκηση να το συνεχίσει. Διατρανώνουμε τη θέλησή μας να είμαστε παρόντες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα του τόπου μαζί με τα λαϊκά στρώματα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που έδωσε τη μάχη στο β' γύρο κατάφερε να επικρατήσει στην ιστορική ανταρτομάνα Αγιάσο όπου η «Δημοκρατική Αγιάσος» με τον Χρύσανθο Χατζηπαναγιώτη πήρε το 55,71 των ψήφων έναντι 44,29% που πήρε ο συνδυασμός της ΝΔ. Σε δήλωση του στο «Ρ» ο εκλεγείς δήμαρχος σημείωσε:

«Από σήμερα αρχίζει ένας καινούριος αγωνιστικός κύκλος. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε με τον προεκλογικό αγώνα και έρχεται η καινούρια τετραετία για μια διεκδικητική αγωνιστική πορεία, με τον εργαζόμενο άνθρωπο, είτε είναι αγρότης, εργάτης, επαγγελματίας, στο προσκήνιο. Η προσπάθεια θα είναι μεγάλη για υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, γι' αυτό και ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των Αγιασωτών - και από αυτούς που μας ψήφισαν και από αυτούς που δε μας ψήφισαν. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Νίκησαν οι Αγιασώτες και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε η δημοτική αρχή όλων των Αγιασωτών. Ανυπότακτοι και ανυπάκουοι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Επιτυχίες όμως ήρθαν για τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και στην Αγία Παρασκευή (53,71%) αλλά και στον Πολιχνίτο (68,70%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ