Δευτέρα 21 Οχτώβρη 2002 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΟΚΚΙΝΙΑ όνομα και πράγμα!!!

Με έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο ο λαός της πόλης έδωσε αγωνιστική απάντηση στους απίστευτους τόνους λάσπης και συκοφαντίας

«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με Δήμαρχο αγωνιστή αντίσταση και πάλη»! Το σύνθημα αυτό, αυτή η κραυγή εξόδου της Κοκκινιάς, από το θλιβερό, ανάξιο της ηρωικής πόλης, διάλειμμα της οχταετούς οπισθοδρόμησης, ξεκίνησε να δονεί την πλατεία του Αϊ Νικόλα στην καρδιά της προσφυγομάνας και ανταρτομάνας Νίκαιας, ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα γύρω στις 7.30 το βράδυ. Τα οποία αποτελέσματα έδειχναν όχι μόνο τη νίκη της «Δημοκρατικής Ενότητας» (ΔΕ) και του Στέλιου Μπενετάτου, αλλά και το εύρος αυτής της νίκης, που ανταποδόθηκε από τους Κοκκινιώτες στη «ΔΕ» για τις αγωνιστικές της υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι γύρω στις 8.30, τα αποτελέσματα από 20 εκλογικά τμήματα έδιναν στη «ΔΕ» 61% και στην αντίπαλη παράταξη 38%. Ολα τα αποτελέσματα που έρχονταν μέχρι αργά το βράδυ διατηρούσαν αυτή τη μεγάλη διαφορά και μάλιστα σε περιοχές, που στον πρώτο γύρο είχαν αναδείξει πρώτη την αντίπαλη παράταξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 10 το βράδυ στο 48% των τμημάτων το ποσοστό της «Δημοκρατικής Ενότητας» είχε ανέβει στο 63% και του Τράπαλη είχε πέσει στο 36,7%.

Από τον Αϊ Νικόλα το σύνθημα ξεχύθηκε σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά από τη Νεάπολη και τη Χαλκηδόνα μέχρι τα Ασπρα Χώματα, από τα προσφυγόσπιτα μέχρι τις εργατικές πολυκατοικίες, ο λαός της πόλης μετέφερε το μήνυμα της νίκης με κορναρίσματα, υψωμένες γροθιές, τραγούδια, σημαίες. Απ' την Αγ. Τριάδα, όπου τα ποσοστά έφτασαν στο 70% υπέρ της «ΔΕ», οι κάτοικοι έφυγαν με πορεία προς τον Αϊ Νικόλα, για να μεταφέρουν το νέο. Εκατοντάδες χέρια απλώθηκαν στο νέο Δήμαρχο της πόλης και αυτός έλεγε: «Θα ήθελα να σας φιλήσω όλους έναν έναν» και ο κόσμος απαντούσε: «έχουμε χρόνο δήμαρχε».


Δικαίως μέθυσε η Κοκκινιά χτες. Καταρχήν, γιατί η «ΔΕ» ήταν αυτή που μετέτρεψε την Κοκκινιά σε σύγχρονη πόλη μέσα από σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα. Δεύτερον, γιατί η κυβερνητική παράταξη επί δύο τετραετίες επιχείρησε να μετατρέψει αυτά τα καθαγιασμένα, από αίμα και ιδρώτα χώματα, σε οικόπεδο προς πώληση. Τρίτον, γιατί καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, μαζί με την παράταξη Τράπαλη, προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή, αν και καθόλου άγνωστη, επιχείρηση λάσπης, ψεύδους και προβοκάτσιας, με στόχο τον εκβιασμό της ψήφου.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη τα προπαγανδιστικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Κ. Λαλιώτη εξαπέλυσαν την απίστευτης σύλληψης λάσπη, ότι δήθεν η «ΔΕ» θα απέλυε εργαζόμενους του δήμου αν εκλεγόταν. Συνέχισαν με καταστροφολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ο Μπενετάτος θα έκλεινε ακόμα και τα ΚΑΠΗ. Το τελευταίο χαρτί του Λαλιώτη ήταν το εμετικό τρικ, που μοιραζόταν στην Κοκκινιά προχτές το βράδυ με κόκκινα γράμματα και ανυπόγραφο το οποίο έγραφε «έξω οι Ολυμπιακοί Αγώνες των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών από την Κοκκινιά». Η απάντηση ήρθε από το λαό της Κοκκινιάς μέσα από την κάλπη και θα συνεχιστεί στο δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ