Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: «Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την εισήγηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, να προχωρήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν ως το τέλος του έτους όλες οι αποκρατικοποιήσεις. Η κοινοπραξία Lucoil- ομίλου Λάτση φαίνεται να αποκτά το 23% του ομίλου των ΕΛΠΕ καταβάλλοντας το ποσό των 450 εκατ. ευρώ... Παράλληλα, χθες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και για την Ολυμπιακή Αεροπορία από τη μοναδική ελληνική και ανταγωνίστρια εταιρία, την Aegean Airlines» (Αν. Καραμήτσος - ΒΗΜΑ).

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: «Αρχίζει εντός του Νοεμβρίου ο διάλογος για το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων, την οργανωτική αναμόρφωση των υφιστάμενων επικουρικών ταμείων, τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης (που συνιστούν τον τρίτο πυλώνα) και το ασφαλιστικό καθεστώς των αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών. Οι προτεραιότητες ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο και ουσιαστικά αποτελούν προέκταση του ασφαλιστικού νόμου ενώ οριοθετούν το πεδίο των συζητήσεων με τους ενδιαφερόμενους φορείς» (ΒΗΜΑ).

ΛΙΤΟΤΗΤΑ: «Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εμμένει στη γραμμή των χαμηλών αυξήσεων σε μισθούς και δαπάνες, επικαλούμενο τη δημοσιονομική πειθαρχία που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας» (Σεραφείμ Πολίτης - ΝΕΑ).

ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ: «Τι θα κερδίσουν οι ασφαλισμένοι με τις νέες αλλαγές; - Οι παλαιοί ασφαλισμένοι κατοχυρώνουν τις προσδοκίες τους. Στους νέους ασφαλισμένους αίρονται οι διακρίσεις και βελτιώνονται οι συνταξιοδοτικοί όροι. Ολοι κερδίζουν σιγουριά για το μέλλον» (Χρ. Πολυζωγόπουλος - ΝΕΑ).

ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ: «Οκτώ μεγάλες αλυσίδες κυριαρχούν στο χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων, ο τζίρος των οποίων ανήλθε στα 4,43 δισ. ευρώ το 2001 σημειώνοντας αύξηση κατά 14,35% έναντι του 2000. Συνολικά ο τζίρος των σούπερ μάρκετ ανήλθε στα 6 δισ. ευρώ το 2001. Τα κέρδη έφτασαν, αντίστοιχα, τα 87,16 εκατ. ευρώ έναντι 73 εκατ. ευρώ (αύξηση 18,44%) (Χ. Αναγνωστόπουλος - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ