Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ιστορικά ανεπανάληπτη ανεργία

ΣΟΦΙΑ.- Το «ιστορικά ανεπανάληπτο» 17,2% έφθασε η (επισήμως υπολογιζόμενη, από την Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης) ανεργία στη Βουλγαρία: Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 657.000 άνθρωποι ζουν καθημερινά τον εφιάλτη. Και αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα κακά νέα, όπως σημείωσε χθες παίρνοντας σαν βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας ένας συνδικαλιστής, ο Τότιο Μλαντένοφ, είναι ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξάνεται όλο και περισσότερο, προϊόντος του χρόνου. Αιτία: Πολλοί εργοδότες έχουν ειδοποιήσει την Υπηρεσία ότι σκοπεύουν να «περιορίσουν το προσωπικό τους», όπως το θέτει το ζήτημα των απολύσεων ο ανταποκριτής του ΑΠΕ.

Ο ανταποκριτής του Associated Press, αντίθετα, δεν έχει φιλολογικά προβλήματα, αφού δικαιολογεί τις μαζικές απολύσεις με το ...ακαταμάχητο επιχείρημα πως οι εταιρίες, οι οποίες απολύουν τους εργαζομένους, είτε «έκλεισαν» λόγω «ζημιών», ή «αναμορφώθηκαν», κατόπιν «μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα».

Τον Ιανουάριο μόνο απολύθηκαν πάνω από 35.000 εργαζόμενοι από μία και μόνη επιχείρηση: Ετσι εννοούν, φαίνεται, τα «κεφάλια» των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών τη διαδικασία «μετάβασης» της Βουλγαρίας στον «υγιή καπιταλισμό» (sic). Αν τώρα οι Βούλγαροι απολύονται μαζικά και βυθίζονται στην εξαθλίωση, αυτό ποσώς ενδιαφέρει τα «κεφάλια» αυτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ