Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εξάρθρωση κυκλώματος παιδεραστίας

ΜΙΛΑΝΟ.-

«Πολίτες υπεράνω υποψίας», που τύγχαναν θαυμασμού από αρκετούς, λόγω των τίτλων και των περγαμηνών τους, συμμετείχαν σε κύκλωμα παιδεραστίας, που δρούσε κυρίως μέσω του αχανούς και «απρόσωπου» κόσμου του Διαδικτύου.

Χτες όμως πιάστηκαν στα πράσα - έπειτα από έρευνες που κράτησαν ένα χρόνο - όταν 300 αστυνομικοί πραγματοποίησαν συλλήψεις και κατάσχεση πορνογραφικού υλικού σε 40 ιταλικές πόλεις, εξαρθρώνοντας το κύκλωμα. Οπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δημοσιογράφος στο Ούντινε, ένας στρατιωτικός στο Μιλάνο, ένας καθηγητής πανεπιστημίου στο Αβελίνο, ένας επιθεωρητής του υπουργείου Υγείας στην Αγκόνα και ένας γεωπόνος στη Ρώμη, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων με τη διάδοση πορνογραφικών φωτογραφιών μέσω Ιντερνετ.

Εκτός των συλληφθέντων υποβλήθηκαν επίσης μηνύσεις και εναντίον άλλων 18 ατόμων, ενώ κατασχέθηκαν 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1.000 Fl disk και 2.500 CD. Τα μέλη του κυκλώματος, μέσω του διαδικτύου, περνούσαν φωτογραφίες ανηλίκων σε διάφορες στάσεις, πολλές από τις οποίες είχαν ληφθεί με τη βία. Επίσης, υπήρχε μια Chat Line - δηλαδή συνομιλία ον λάιν - αλλά δεν μπορούσαν να συνδεθούν όλοι. Οι παιδεραστές, χάρη σε έναν κωδικό αριθμό, μπορούσαν να «ταξιδέψουν», έχοντας στη διάθεσή τους χιλιάδες φωτογραφίες ανηλίκων, καθώς και βίντεο, που ανανεώνονταν κάθε μήνα. Επίσης, το κύκλωμα είχε διασυνδέσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Φιλανδία απ' όπου έφθανε το υλικό. Στο μεταξύ, αναμένεται ότι η ανάκριση των συλληφθέντων θα δώσει νέα στοιχεία που προβλέπεται να οδηγήσουν στο να αποκαλυφθεί ποιοι ήταν οι προμηθευτές που εκμεταλλεύονταν τα ανήλικα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ