Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
«Τσιράκια» στα μέτρα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας

Σε τσιράκια των «γερακιών» του ΝΑΤΟ και γραμματοκομιστές της ΕΕ έχουν μετατραπεί οι κυβερνώντες, που έφτασαν στο σημείο να ανταλλάσσουν μεταξύ τους λίστες και βιογραφικά στοιχεία αξιωματούχων της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας ή πολιτών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Μιλόσεβιτς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούν λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελλάδας. Στα πλαίσια των συμφωνιών που έχουν κάνει με τους εταίρους τους για την «επιβολή κυρώσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας», έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός, συμπληρωματικός στις εγκληματικές ενέργειες και τους βομβαρδισμούς του περασμένου χρόνου. Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η Λ. Κανέλλη στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Αλ. Παπαρήγα στο Ζάππειο.

Λίστα με 21 ονόματα παραγόντων (στελεχών της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων) της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας καθώς και 20 πολιτών που «υποστηρίζουν το καθεστώς Μιλόσεβιτς» έφτασε από τη Μ. Βρετανία στις 3 του Φλεβάρη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Η λίστα αυτή είχε φτάσει στα χέρια όλων των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Στις καταστάσεις υπάρχει το πλήρες ονοματεπώνυμο του ...«κατηγορούμενου», η ημερομηνία γέννησής του και ο αριθμός διαβατηρίου. Οι υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προφανώς με εντολή του Γ. Παπανδρέου, έστειλαν πάραυτα τις κατάπτυστες αυτές λίστες στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ηδη από τις 15 του Φλεβάρη η διεύθυνση της Νομισματικής Πολιτικής και Τραπεζικών Εργασιών της Τράπεζας Ελλάδας έστειλε τις λίστες με σχετική εγκύκλιο προς ΟΛΕΣ τις εμπορικές τράπεζες για... τα περαιτέρω! Δηλαδή, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την επιβολή κάθε είδους εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία, η κυβέρνηση Σημίτη κάλεσε την Τράπεζα Ελλάδας και εκείνη με τη σειρά της τις εμπορικές τράπεζες της χώρας να καταγράψουν (ή και να μπλοκάρουν) τις κινήσεις καταθέσεων και άλλων κεφαλαίων που είχαν σε ελληνικές τράπεζες παράγοντες της Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι στηρίζουν και υποστηρίζουν το καθεστώς Μιλόσεβιτς!

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες κατά τη συνέντευξη Τύπου, η Εμπορική Τράπεζα συνέχισε τη γραμματαποστολή προς τα υποκαταστήματά της, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι έκαναν και οι υπόλοιπες τράπεζες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις (2001-07-08 00:00:00.0)
«Να μην παραδοθεί ο Μιλόσεβιτς» (2001-06-27 00:00:00.0)
Η σύλληψη Μιλόσεβιτς και οι παρενέργειες της (2001-04-08 00:00:00.0)
Αντιδράσεις του κινήματος ειρήνης (2001-04-04 00:00:00.0)
Αρση του εμπάργκο στις αερομεταφορές στα μέτρα τους (2000-02-15 00:00:00.0)
Στην τροχιά της ένοπλης σύγκρουσης (1999-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ