Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικό συλλαλητήριο στις 24 του Μάρτη

Συγκέντρωση - συλλαλητήριο αντίστασης στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών και τιμής στα θύματα των δολοφονικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, οργανώνει στις 24 Μάρτη η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η συγκέντρωση που γίνεται με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των βομβαρδισμών, θα πραγματοποιηθεί έξω από την κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Του χώρου -σύμβολο της υποταγής και πλήρους εμπλοκής της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού.

Για την καλύτερη οργάνωση του Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου, η ΕΔΥΕΘ καλεί τους φορείς του λαού, της νεολαίας της πόλης και τους παράγοντες της πνευματικής ζωής, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 6 Μάρτη στις 7 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συμπληρώνεται στις 23 του Μάρτη ένας χρόνος από την έναρξη των βάρβαρων βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, που βύθισαν το λαό της γειτονικής χώρας στον όλεθρο και προξένησαν πρωτοφανείς υλικές καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών». Στη μαύρη αυτή επέτειο, η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, τους φορείς που πέρυσι έδωσαν το βροντερό «παρών» τους και συμμετείχαν στις λαμπρές αντιπολεμικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο γιουγκοσλαβικό λαό, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα εγκληματικά έργα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Να τιμήσουν τα αθώα θύματα των δολοφονικών βομβαρδισμών.

«Την παραμονή της εθνικής επετείου, της Επανάστασης του 1821, ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας, υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, τις ελευθερίες του λαού μας, εναντιωνόμενοι στους μακελάρηδες του γιουγκοσλαβικού λαού, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας σ' αυτόν», επισημαίνει η ΕΔΥΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ