Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Περήφανη η κυβέρνηση για τις δυνάμεις κατοχής

Ο υφυπουργός Αμυνας είπε στη Βουλή ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις στο Κόσσοβο συνεισφέρουν στην ειρήνη και την ασφάλεια

Μ. Αγγουράκης: Να αποσυρθούν τώρα οι έλληνες στρατιώτες

Περήφανος για το έργο που προσφέρουν οι ελληνικές δυνάμεις κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αποστολάκης, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι στρατιωτικές αυτές δυνάμεις συνεισφέρουν στη σταθερότητα, στην ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής!

Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης ζητώντας μεταξύ άλλων την απόσυρση αυτών των δυνάμεων, αλλά ο υφυπουργός, εκτός από την περηφάνια του, ισχυρίστηκε ότι εάν έλειπαν αυτές οι δυνάμεις, οι σφαγές στην περιοχή θα συνεχίζονταν, λες και σήμερα δε σφάζονται ανηλεώς οι Σέρβοι κάτοικοι του Κοσσόβου. Ο Δ. Αποστολάκης είπε ότι η ίδια η Γιουγκοσλαβία θέλει την παρουσία των Ελλήνων και επικαλέστηκε τις υποχρεώσεις της χώρας μας από τη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Μπ. Αγγουράκης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι υφυπουργός εκτός των άλλων επιμένει να σιωπά για το βρώμικο ρόλο που θα παίξει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας όπως ομολόγησε ενώπιον του Κ. Σημίτη ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας τα περί επιθυμίας της Γιουγκοσλαβίας για την παραμονή των δυνάμεων επικαλέστηκε δήλωση του Σ. Μιλόσεβιτς σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ δεν τήρησε τη συμφωνία 12/44 με αποτέλεσμα χιλιάδες Σέρβοι να εκδιωχθούν από την περιοχή και εκατοντάδες να σκοτωθούν. Η δύναμη αυτή, είπε, αποτελεί το φύλο συκής για να καλύπτονται τα εγκλήματα του μεταμφιεσμένου ΟΥΤΣΕΚΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα. Πρέπει είπε, να μπλοκάρετε τη ΝΑΤΟική άσκηση που θα γίνει στο Κόσσοβο, να μπλοκάρετε τη μεταφορά 2.000 στρατιωτών στην περιοχή, να αρνηθείτε στην αύξηση της ελληνικής συμμετοχής και να αποσύρετε τις δυνάμεις που έχει η χώρα μας στην περιοχή.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός ανέφερε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθούν οι ελληνικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ