Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αγνοια δηλώνει η κυβέρνηση

Αγνοια εξέφρασε χτες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν περί ύπαρξης έκθεσης της αμερικανικής πρεσβείας προς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία, μαζί με την ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα ευνοεί μια εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, εάν, ωστόσο, το σκηνικό δεν αλλάξει, εξαιτίας μιας γενικότερης ανάφλεξης στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Δ. Ρέππας περιορίστηκε να απαντήσει ότι «δε γνωρίζουμε οτιδήποτε σχετικό με την ύπαρξη ή μη τέτοιων εκθέσεων». Και να διαβεβαιώσει ότι «δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας οποιοδήποτε κείμενο έκθεσης οποιασδήποτε υπηρεσίας από τις αναφερόμενες στα σχετικά δημοσιεύματα».

Οσον αφορά το πώς εκτιμάει η κυβέρνηση την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, απάντησε ότι η «αναζωπύρωση του μετώπου θα οδηγήσει σε μια νέα καταστροφή για όλους». Και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «η ένταση που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται και θα παραμείνει κάτω από έλεγχο και θα οδηγηθούμε σε εξομάλυνση της κατάστασης».

Σε ερώτηση σχετικά με τη διείσδυση Αλβανών του «UCK» στη Σερβία και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν εκεί, ο Δ. Ρέππας είπε: «Η περιοχή είναι μία περιοχή, όπου διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους. Ισως θέλουν να προωθήσουν κάποια σχέδια. Αυτό που έχει σημασία - και επιμένουμε σε αυτό - είναι να γίνουν σεβαστές και να τύχουν εφαρμογής οι αποφάσεις και οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο ψήφισμα 1244. Δεν είναι δυνατό να επιτραπεί η αλλαγή συνόρων στην περιοχή, ούτε η ανάπτυξη στρατιωτικών δραστηριοτήτων από δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να δράσουν ανεξέλεγκτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ