Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισε η δίκη της Β. Νικολαΐδου

Αρχισε χτες στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά η δίκη της πρώην δημάρχου Νίκαιας Βέρας Νικολαΐδου που κατηγορείται για τη γνωστή υπόθεση των σχολών «Ηράκλειτος» και ήδη άρχισε να αποκαλύπτεται η εις βάρος της σκευωρία. Ταυτόχρονα άρχισε να αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Αρχής που στην προσπάθειά της να πλήξει πολιτικά και να σπιλώσει ηθικά τη Βέρα Νικολαΐδου δε δίστασε να προβεί σε ενέργειες που έθιξαν οικονομικά το Δήμο, στερώντας του χρήματα που θα μπορούσε να πάρει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που κατέθεσε, Κ. Τσεφαλάς, πρώην αντιδήμαρχος Νίκαιας και από τους πρωταγωνιστές της τότε διάσπασης του συνδυασμού της πλειοψηφίας, όχι μόνο δεν κατόρθωσε να στηρίξει τα όσα καταλογίζει σε βάρος της πρώην δημάρχου, αλλά απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο του προέδρου του δικαστηρίου, όσο και των συνηγόρων της υπεράσπισης είπε ότι η Βέρα Νικολαΐδου δεν είχε καμία ανάμειξη στην οικονομική διαχείριση της υπόθεσης.

Σε αδυναμία να υποστηρίξει τα όσα έχει καταθέσει σε βάρος της Βέρας Νικολαΐδου βρέθηκε και ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας Γεωρ. Μιχαλακάκος, αντιδήμαρχος την επίμαχη περίοδο.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ