Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργιακές κινητοποιήσεις και στον ΟΣΕ από Τρίτη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται από την ερχόμενη Τρίτη οι σιδηροδρομικοί, διεκδικώντας την υπογραφή νέας ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 7 - 8 και 9 του Μάρτη, τις ώρες: 3 - 6 π.μ., 12 - 3 μ.μ. και 10 - 12 μεσάνυχτα. Παράλληλα, προγραμματίζονται και συγκεντρώσεις σε όλα τα σιδηροδρομικά κέντρα.

Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ, η διοίκηση του ΟΣΕ, στις πέντε συναντήσεις που έχουν γίνει για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, κάνοντας χρήση της γραπτής οδηγίας του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, που διατάσσει η αύξηση του 2000 να μην υπερβαίνει το 2%, επιμένει σε απαράδεκτες προτάσεις, τις οποίες απέρριψε ομόφωνα το ΔΣ της ομοσπονδίας.

Σε χτεσινή ανακοίνωση της ΠΟΣ, καταγγέλλεται ως προκλητική η στάση της διοίκησης του ΟΣΕ να προτείνει αυξήσεις ψίχουλα για τους εργαζόμενους, ενώ την ίδια ώρα ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος Ι. Μουρμούρης να εξασφαλίζει για τον εαυτό του και τους ημετέρους αστρονομικές αυξήσεις και μπόνους. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και στην κυβέρνηση, με την επισήμανση: «Σκληρή πρέπει να είναι η απάντηση και στην κυβέρνηση, που με τους κανονισμούς που ψήφισε, μας αφαίρεσε σημαντικό εισόδημα και με τις ατελείωτες πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας έχει οδηγήσει τους σιδηροδρομικούς να είναι μισθολογικά ουραγοί όλων των άλλων εργαζομένων. Κυβέρνηση και διοίκηση ΟΣΕ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουν θετικά τα δίκαια αιτήματα των σιδηροδρομικών και να αντιληφθούν ότι οι μισθοί των 250.000 δρχ. δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ