Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα «αζήτητα» η αίτηση απεργών πείνας

Απεργία πείνας κάνουν εδώ και 43 μέρες ο 30χρονος Κώστας Καρπούζος, τυπογράφος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και ο φοιτητής Παναγιώτης Κατσίλας, 31 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για «έκρηξη, προώθηση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο, κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του Κ.Ο.Κ.» και έχουν προφυλακιστεί.

Ολα αυτά τα αδικήματα φέρονται ότι διέπραξαν στις 14-1-2000, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο χώρο του Πολυτεχνείου, μετά το τέλος μαθητικής πορείας. Μαζί τους είχαν συλληφθεί άλλοι τέσσερις φοιτητές του ΕΜΠ, που με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί ο πρύτανης και καθηγητές τους κατέθεσαν ότι παρακολουθούσαν μάθημα. Τους επιβλήθηκε μόνο χρηματική εγγύηση 300.000 δρχ. και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Ο Κ. Καρπούζος έχει μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού και ο Παν. Κατσίλας, του οποίου η κατάσταση υγείας κρίνεται σοβαρότερη, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Και οι δύο έχουν καταθέσει από τις 14 του Φλεβάρη αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους. Ομως, μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί ούτε εισαγγελέας με την αίτησή τους. Αναρωτιέται κανείς μήπως η Δικαιοσύνη υποφέρει από επιλεκτική δυσκινησία. Γιατί σε άλλες περιπτώσεις (...) έχει ομολογουμένως αντιδράσει με την ταχύτητα αστραπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ