Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδού οι εμπρηστές!

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι αποδεικνύονται οι πάσης φύσεως εκσυγχρονιστές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η εξαχρείωσή τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, προκειμένου να «νομιμοποιήσουν» προεκλογικά τους καταπατητές δασικών εκτάσεων.

***

Το «δαιμόνιο» μυαλό τους βρήκε τρόπο να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και να κάνει στάχτη και τα εναπομείναντα δάση της χώρας. Ετσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσε προχτές σε πρώτη φάση την εξάμηνη αναστολή των κυρώσεων για τα αυθαίρετα και τις καταπατήσεις. Και η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε, σε ελεύθερη μετάφραση, με τη διατύπωση: Μην ανησυχείτε, αν το ΠΑΣΟΚ ξαναβγεί στην κυβέρνηση, θα ψηφίσει το δασικό νομοσχέδιο και... θα δοθεί «άφεση αμαρτιών». Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους εμπρηστές, ζητώντας μερικά πράσινα «ψηφουλάκια» και προσφέροντας ως αντάλλαγμα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δασικού τοπίου. Και μια και τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για φαντομάδες - εμπρηστές, φαίνεται πλέον καθαρά ότι δε... χρειάζεται πολύ ψάξιμο για τον εντοπισμό τους. Εμπρηστής είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης.

***

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση, με εκφραστή αυτής της ολέθριας πολιτικής την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, δε λογαριάζει τις καταστροφικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, προκειμένου να διατηρεί τις καρέκλες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, η οποία ανέφερε ότι το μέτρο της προσωρινής χάρης στα αυθαίρετα και τους καταπατητές ωφελεί περισσότερο την Αττική!

Και γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Ανωμερίτης, είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθηνών και ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας Ντ. Βρεττός είναι, επίσης, υποψήφιος βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι - πριν τις ανακοινώσεις τους - θα σκέφτηκαν ότι έτσι θα εξαπατήσουν χιλιάδες ψηφοφόρων και θα αποκομίσουν ψήφους για το ΠΑΣΟΚ και... σταυρούς για την πάρτη τους. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μια κωμικοτραγική παράμετρος: Χτες, ο Ντ. Βρεττός ισχυρίστηκε ότι η επαίσχυντη εγκύκλιος για τα αυθαίρετα δεν έχει υπογραφεί ακόμα, τη στιγμή που στην προχτεσινή ανακοίνωση αναφέρεται «η έκδοση σχετικής εγκυκλίου (αρ. πρ. 268/25.2.2000)». Καλά, τόση πρεμούρα τους έπιασε... να το ανακοινώσουν, αφού λένε ότι δεν το υπέγραψαν;

Ντροπή τους! Αλλά και ντροπή σε κείνους που θα τους σταυρώσουν...


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ