Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. και συγκέντρωση σήμερα

Την αλληλεγγύη στον αγώνα τους εκφράζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία του συνδικάτου τους, στην οδό Πανεπιστημίου (Χαυτεία), με παράλληλη σύγκληση ανοιχτής γενικής συνέλευσης, διοργανώνουν για σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας 12 - 4 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στην κίνηση των τρόλεϊ (οδηγοί) βρίσκονται στην 3η βδομάδα κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη, από κυβέρνηση και διοίκηση, ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών τους δικαιωμάτων, σε εφαρμογή του αντεργατικού - αντισυγκοινωνιακού νόμου 2669/98. Οι αποφάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις πάρθηκαν ομόφωνα από το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και επικυρώθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων (98%) σε αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις. Ωστόσο, η διοίκηση ΗΛΠΑΠ, με προφανή σκοπό να κατασυκοφαντήσει τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην επιβολή εργασιακού μεσαίωνα, τους κατηγορεί για «κομματική απεργία», αποδίδοντάς τους, μάλιστα, και πρόθεση συρρίκνωσης, μαρασμού και απαξίωσης του ΗΛΠΑΠ από το επιβατικό κοινό!

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους τους στην κίνηση των τρόλεϊ, ενέκριναν σε γενική τους συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι ΗΛΠΑΠ.

Στο ψήφισμά τους, καταγγέλλουν κυβέρνηση και διοίκηση, που αρνούνται να δώσουν λύση στα προβλήματα που προκάλεσαν οι ίδιοι στους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ειδικότερα, καταγγέλλουν την επιχείρηση επαναφοράς των εργασιακών - ασφαλιστικών σχέσεων 30 και πλέον χρόνια πίσω, με την επιβολή ημερήσιας απασχόλησης 15 ωρών, την περικοπή αναπαύσεων, Κυριακών - αργιών, διαλείμματος κλπ. Παράλληλα, προαναγγέλλουν κοινό αγώνα με τους συναδέλφους τους στην κίνηση, καθώς πρόκειται για ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και γι' αυτό απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ εκφράζει, με χτεσινή ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Καταγγέλλει ότι με την εντεινόμενη κινδυνολογία και προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, προσπαθούν κυβέρνηση και διοίκηση ΗΛΠΑΠ να χτυπήσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση θεμελιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. «Σαν την επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ με στόχο την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, δεχτήκαμε και εμείς με την κατάργηση του 8ωρου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ πρέπει να νικήσουν». Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι του συλλόγου υπογραμμίζουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλουν για τη νίκη των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που θα είναι νίκη και για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ