Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

Αφιερωμένες στη μητρότητα, στο δημογραφικό και την ισότητα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ενωση Γυναικών Λάρισας (παράρτημα της ΟΓΕ), τιμώντας την 8η του Μάρτη - Ημέρα της Γυναίκας, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 16 του Μάρτη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, την Κυριακή, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Μητρότητα - Δημογραφικό», την Τρίτη το βράδυ θα γίνει ο ετήσιος χορός της Ενωσης. Την Τετάρτη, 8 του Μάρτη, οι γυναίκες μέλη της Ενωσης θα περιοδεύσουν σε εργασιακούς χώρους όπου θα μιλήσουν στις εργαζόμενες γυναίκες για το νόημα της Ημέρας και τις θέσεις της ΟΓΕ. Την Πέμπτη 16 του Μάρτη, η Ενωση Γυναικών Λάρισας θα παρουσιάσει το βιβλίο «Η εικόνα της άνεργης γυναίκας στα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας». Το βιβλίο αφορά στην έρευνα που έκαναν οι Σύλλογοι της ΟΓΕ στη Θεσσαλία το 1998, σχετικά με την ανεργία των γυναικών.

Οπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, Δήμητρα Παπαστεργίου, ο φετινός γιορτασμός συνδέεται με όλες τις παραμέτρους της κοινωνικής ζωής, την ανεργία, το κράτος Πρόνοιας, την Παιδεία, την Υγεία και τα ναρκωτικά. Οσον αφορά στο θέμα της μητρότητας, υπογράμμισε ότι όλες οι γυναίκες επιθυμούν ν' αποκτήσουν παιδί, προσθέτοντας όμως ότι αυτό αποτελεί ζήτημα όλης της κοινωνίας και πολύ περισσότερο της ίδιας της πολιτείας, που θα πρέπει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις μητέρες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η 8η Μαρτίου, αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνες τις γυναίκες που πριν από 150 περίπου χρόνια, έδωσαν τη ζωή τους για την ισότητα, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την ισότητα στην αμοιβή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ