Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΡΤΑΣ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία

Μαζικό - δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες το πρωί, διεκδικώντας λύση στα οξυμένα προβλήματά τους

Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο η αγροτιά της Αρτας ύψωσε χτες φωνή αντίστασης στην πολιτική ξεκληρίσματος που ακολουθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση. Με τη μαζικότερη συμμετοχή τους στη νέα αγωνιστική κινητοποίηση, οι αγρότες του νομού απέδειξαν πως η ανάγκη για αγωνιστική διεκδίκηση είναι πλέον επιτακτική και πως ο μονόδρομος του αγώνα είναι η καλύτερη απάντηση στην προκλητική αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εκατοντάδες αγρότες της περιοχής, κυρίως πορτοκαλοπαραγωγοί, ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΟμοσπονδίαςΑγροτικώνΣυλλόγωνΝομούΑρτας (ΟΑΣΝΑ ) και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιλκίς, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για τα «καυτά» προβλήματά τους: Να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ άμεσα σε δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών από τους παγετούς στα εσπεριδοειδή και στην αντικειμενική και ικανοποιητική καταβολή των αποζημιώσεων στους εσπεριδοκαλλιεργητές. Να ενισχυθούν οικονομικά οι ελαιοπαραγωγοί, για να μπορέσουν να ζήσουν, να καταβληθούν τώρα στο σύνολό τους οι επιδοτήσεις που δικαιούνται. Να γίνει ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών και να καταργηθούν τα πανωτόκια που χρόνια τώρα μαστίζουν τους αγρότες και τον αγροτικό τομέα γενικότερα.

Στα προβλήματα αυτά, αλλά και στην πολιτική ξεκληρίσματος που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ, αναφέρθηκε ο ΝίκοςΓιαννούλης, πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της χτεσινής συγκέντρωσης. Παράλληλα, χαιρέτισαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών οι δήμαρχοι Αράχθου Κ. Παπασώζος και Κομποτίου Χ. Μπουραντάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Αρτας Οδυσσέας Δήμου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Μετά το τέλος των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι αγρότες πορεύτηκαν προς τη Νομαρχία της Αρτας, όπου εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον νομάρχη Λ. Ρίζο και του έθεσαν τα αιτήματά τους. Ο ίδιος, αν και επισήμανε ότι οι αρμοδιότητές του είναι περιορισμένες, δήλωσε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα αυτά στους αρμοδίους.

Οι αγρότες της Αρτας δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ