Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Καθημερινές οι εχθροπραξίες στο Ν. Λίβανο

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Καθημερινό χαρακτήρα έχουν λάβει οι εχθροπραξίες στο Ν. Λίβανο, όπου η ένταση παραμένει αυξημένη. Η σιιτική ισλαμιστική οργάνωση «Χεζμπολάχ» πραγματοποίησε νέα επίθεση ενάντια σε θέση της φιλο-ισραηλινής πολιτοφυλακής στην περιοχή Χαντάθα, 21 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του λιμανιού της Τύρου.

Για άλλη μια φορά η απάντηση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ήταν άμεση. Ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν νέα επιδρομή, κοντά στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τέσσερα σπίτια. Εντούτοις, δεν υπάρχουν θύματα, καθώς η όλη περιοχή έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της, εξαιτίας της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών τις τελευταίες ημέρες. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επιδρομή, αλλά διέψευσε ότι υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες ανάμεσα στους άνδρες της πολιτοφυλακής, όπως υποστήριξε η «Χεζμπολάχ».

Ενταση, όμως, επικράτησε, χτες, και στην, κατά κύριο λόγο, αραβική πόλη Τάιμπεχ του Βόρειου Ισραήλ, όπου άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν, μετά από πολύωρη πολιορκία, σε «ύποπτο» σπίτι. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους 2 Παλαιστίνιοι, που ήταν οχυρωμένοι στο διαμέρισμα, και σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές ήταν μέλη της «Χαμάς» και ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά 1 Ισραηλινός αστυνομικός. Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη μέχρι χτες βράδυ.

Σχολιάζοντας την επιδρομή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ τόνισε ότι «αποσοβήθηκε μια επίθεση κατά ισραηλινού στόχου», ενώ υποστήριξε ότι είναι η πολλοστή παρόμοια περίπτωση μέσα στις τελευταίες βδομάδες. Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σλόμο Μπεν-Αμι, δήλωσε ότι όλες οι απόπειρες βομβιστικής επίθεσης έχουν αποσοβηθεί χάρη στην «καλή συνεργασία ανάμεσα στην ισραηλινή και στην παλαιστινιακή αστυνομία». Από την πλευρά του, ο πνευματικός ηγέτης της «Χαμάς» Σεϊκ Αχμέντ Γιασίν υπογράμμισε, ως συνήθως, ότι δε γνωρίζει τη δράση του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσής του, αλλά προειδοποίησε ότι η «Χαμάς» θα επιμείνει στις επιθέσεις μέχρις ότου επιτευχθεί η αποχώρηση του Ισραήλ από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολλαπλασιάζονται οι εστίες ανάφλεξης σε όλη την περιοχή(2024-02-03 00:00:00.0)
Νέες συγκρούσεις αλλά και παζάρια(2023-12-05 00:00:00.0)
Χαμηλών τόνων ισραηλινή αντίδραση στις επιθέσεις(2001-05-26 00:00:00.0)
Οξυνση σε όλα τα μέτωπα(1998-08-28 00:00:00.0)
Απειλές εκατέρωθεν...(1997-08-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν το καταστρεπτικό έργο(1996-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ