Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ

ΑΟΡΑΤΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ! «Δεν πρέπει να ζούμε με αυταπάτες(!). Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είναι Αγορανομία. Η ομοιομορφία τιμών σε προϊόντα ή υπηρεσίες μεταξύ 2-3 επιχειρήσεων δε συνιστά από μόνη της αποδεικτικό στοιχείο, ώστε να θεμελιωθεί η κατηγορία για καρτέλ ή ολιγοπώλιο» (Δημ. Τζουγανάτος -Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού - ΕΞΠΡΕΣ).

ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ; «Σε σύγκρουση οδηγείται ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Τζουγανάτος με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης λόγω της αδυναμίας προστασίας των καταναλωτών από τις αισχροκερδείς επιχειρηματικές επιλογές όσο και από τη συγκρότηση καρτέλ στην αγορά. Την ίδια ώρα αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών διατροφής (π.χ. παστεριωμένο γάλα) έχουν εμφανιστεί στην κατανάλωση, αλλά όπως έλεγε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Θεοδώρου οι επιχειρήσεις "διόρθωσαν" τους τιμοκαταλόγους τους στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν» (ΒΗΜΑ).

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ! «Παρατεταμένη επίθεση παροχών καθ' όλη της διάρκεια του έτους για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων αρχίζει η κυβέρνηση. Σήμερα κιόλας σε ειδική σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, θα αποφασιστούν μέτρα, που θα ανακουφίζουν μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού ή θα εκτονώνουν ορισμένες ομάδες πίεσης» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ... ΜΕ ΚΕΡΔΗ!: «Με κέρδη, που φθάνουν τα 360 εκατομμύρια δραχμές, συμπληρώθηκε στα νοσοκομεία της Λάρισας ο πρώτος χρόνος από την έναρξη λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων... Συνολικά, τα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπου λειτουργεί ο θεσμός, εισέπραξαν περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δραχμές από τις επισκέψεις ασθενών στα απογευματινά ιατρεία» (Γ. Βουνάτσος - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ