Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Προεκλογικές αντιπαραθέσεις...

Μέρα με τη μέρα εντείνονται οι αντιπαραθέσεις των υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος στις εκλογές του Φλεβάρη θα θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του νέου Προέδρου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους υπέβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία, ο Αλ. Μαρκίδης είπε ότι μοναδικός σκοπός του είναι να συμβάλει στην απάντηση των προκλήσεων της νέας εποχής, στη βάση ενός ευρύτατου αποδεκτού προγράμματος δράσης που δε θα καθορίζεται από κάποια στενά συμφέροντα, αλλά από το μέλλον της Κύπρου, ώστε τα επόμενα χρόνια όλοι οι κάτοικοί της να ζήσουν σε περιβάλλον ευημερίας και ασφάλειας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Αλ. Μαρκίδης τόνισε ότι θεωρεί τον εαυτό του απόλυτα ικανό να χειριστεί το κυπριακό πρόβλημα.

Εντονη κριτική από ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λιλλήκας αμφισβήτησε τις υποσχέσεις του Προέδρου Κληρίδη ότι θα διακυβερνήσει μόνο για 16 μήνες. Ο Γ. Λιλλήκας υπενθύμισε προηγούμενες υποσχέσεις του Γλ. Κληρίδη, που - όπως ισχυρίστηκε - δεν τήρησε και διερωτήθηκε αν θα πράξει το ίδιο σε περίπτωση που στην περίοδο των 16 μηνών δεν επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν εξέφρασε την άποψη ότι έχουν κουράσει οι συνεχείς συζητήσεις περί υποψηφίων και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος που θα έδινε στον πολίτη την ευκαιρία να γνωρίσει τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που επισώρευσε, όπως είπε, η πεντάχρονη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ. Ο Μ. Κάρογιαν πρόσθεσε ότι εκείνο που επιθυμεί ο πολίτης είναι να ακούσει λύσεις στα δικά του προβλήματα, αλλά και τι πρέπει να γίνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση την επόμενη μέρα.

Στηρίζει Κληρίδη ο Βασιλείου

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο πρόεδρος των ΕΔΗ, Γιώργος Βασιλείου σημείωσε ότι η υποψηφιότητα Κληρίδη δεν είναι άλλη μια πρόταση εξουσίας, αλλά πρόταση ενότητας για τη γρήγορη επίτευξη της λύσης του Κυπριακού. Οπως είπε ο Γ. Βασιλείου, τη σχετική απόφαση έλαβε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία των Ενωμένων Δημοκρατών και θα την εισηγηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο των ΕΔΗ, που θα συνέλθει στις 15 Γενάρη, για να λάβει τελικές αποφάσεις σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενδοκυβερνητικές συναντήσεις (2010-03-02 00:00:00.0)
Συνεχίζεται σήμερα η συνάντηση (2010-02-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-04-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-02-09 00:00:00.0)
Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση! (2003-02-09 00:00:00.0)
Ερωτήματα προκαλούν οι υποψηφιότητες Κληρίδη - Μαρκίδη (2003-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ