Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Κισμέτ» ζωδίων και μαγισσών

Πήγα να βρω τα μαγιοβότανα, να βρω τις «χαρτορίχτρες». Αυτές ακριβώς τις μέρες του καινούριου χρόνου μάγισσες, καφετζούδες, μέντιουμ και βέβαια αστρολόγοι του ζωδιακού κύκλου, απατεώνες της λεκανομαντείας, του «ταρό» και τις «αναδρομής» σε μεταφυσικές μετενσαρκώσεις, βρίσκονται στη διάθεση των αφελών. Και κάνουν, βέβαια, χρυσές δουλιές, καλούμενοι να προβλέψουν περί παντός θέματος. Με προφητείες όπως της Πυθίας, της Κασσάνδρας του Τειρεσία και άλλων αρχαίων και σύγχρονων ομότεχνων.

Πηγαίνουν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες να βρουν τα μαγιο-βότανα. Νεαρές απροσανατόλιστες, και ώριμες απογοητευμένες, ζητάνε επίμονα τα «σημάδια» για την αποκατάστασή τους, κάτι που ενδιαφέρει, λιγότερο όπως φαίνεται, τον αρσενικό πληθυσμό των αφελών.

- Χρύσωσε, λοιπόν, να διαβάσω το χέρι σου. «Μεγάλη πόρτα βλέπω για σένα και ένα σπαθάτο βλέπω στο κρεβάτι σου». Λεπτομέρειες για τα «επί της κλίνης», στα συγγενικά «σίριαλ» της αποβλάκωσης και της πορνολαγνείας!

Εκεί, όμως, που γίνεται ραγδαία εισβολή αυτές ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες του χρόνου, σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοτηλεοράσεις είναι τα «ωροσκόπια» των αστρολογούντων του ζωδιακού κύκλου.

Εκεί η «μοίρα» μας συνδέεται με επιστημονικοφανείς εκφράσεις όπως: ο ουρανός που εισέρχεται στους Ιχθύς, ο Κρόνος στον Καρκίνο, οι... σχέσεις Κρόνου και Πλούτωνα, του Αρη (ως προς τον Μπους), ο Δίας ως προς τον έρωτα (!) Ακολουθεί η περίοδος όπου ο Ουρανός, εγκαταλείπει τον Υδροχόο, αλλά και οι Δίδυμοι που ενισχύουν τις ερωτικές διαστροφές!

Οταν δεν πατάς γερά στα πόδια σου, όταν δε στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου και στην πραγματικότητα, πάντοτε μένουν ανοιχτοί οι ουρανοί και τα ζώδια του «κισμέτ», για να σου υποσχεθούν ανύπαρκτους παραδείσους.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ