Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Ηλίας Εκμεκτσόγλου

Εναν σεμνό, αγαπητό από όλους νέο αγωνιστή, έχασε τις τελευταίες μέρες το λαϊκό κίνημα της κοινότητας Πεύκων Θεσσαλονίκης. Ο Ηλίας Εκμεκτσόγλου, γιος του Μακρονησιώτη αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ Κυριάκου Εκμεκτσόγλου, έχασε την πολύμηνη μάχη του με την ανίατη αρρώστια και ο θάνατός του βύθισε στη θλίψη και την οδύνη, όχι μόνον την οικογένειά του, αλλά και τις εκατοντάδες φίλους του και ολόκληρη την κοινότητα Πεύκων, που εκτιμούσε τη σεμνότητα, το ήθος και την εντιμότητά του.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία, που έγινε το Σάββατο 4 Γενάρη στην εκκλησία των Πεύκων, και την κηδεία του, στα Κοιμητήρια της Κοινότητας, παρακολούθησαν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι του, που με βαριά καρδιά συνόδεψαν τον αγαπημένο τους Ηλία στο στερνό του ταξίδι.

Ο Ηλίας Εκμεκτσόγλου γεννήθηκε στα Πεύκα το 1960 και από μικρός πήρε μέρος στους λαϊκούς αγώνες. Ηταν μέλος της ΚΝΕ, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα ειρήνης και υπήρξε δραστήριο μέλος της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού για τον πρόωρο χαμό του Ηλία εξέφρασε η ΚΟΒ Πεύκων του ΚΚΕ, οι μαζικοί φορείς της Κοινότητας και εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ