Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τηλε-Τρούμπα

Στην Ελλάδα της «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» μερικές δεκάδες χιλιάδες παιδιά πετιούνται έξω από το σχολείο για να βρεθούν στις ουρές της αμορφωσιάς μια ώρα αρχύτερα, αλλά οι ιδιοκτήτες του «Αλτερ» ασχολούνται με τις «Αϋπνίες» της κυρίας Πάνια και με τα σούργελα που πρωταγωνιστούν στο νέο είδος «ριάλιτι», τις τηλε-κονσομασιόν!

***

Στην Ελλάδα των «υψηλών ρυθμών ανάπτυξης», το 22% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά οι ιδιοκτήτες του «ΜΕΓΚΑ» ασχολούνται με τις «Πριβέ» εξομολογήσεις ενώπιον της κ. Κατρίτση σχετικά με το χόμπι του τάδε VIP να συλλέγει... Πόρσε και να κολυμπάει στα... γιαγκούζια.

***

Στην Ελλάδα των «περήφανων γηρατειών», κοντά ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι ζουν με 152 χιλιάδες το μήνα, αλλά οι ιδιοκτήτες του «ΑΝΤΕΝΝΑ», όταν δε βάζουν τον Μικρούτσικο να ξεκατινιάζεται, ασχολούνται με διηγήσεις για την αστραφτερή ζωή της Αθηνάς Ωνάση και του Κοκού.

***

Στην Ελλάδα των 400 χιλιάδων ανέργων και βάλε, οι ιδιοκτήτες του «ΣΤΑΡ» βάζουν τους σάΛιαγκες να εξιστορούν υπό τύπον «δελτίου ειδήσεων» (!) τις πιπεράτες στιγμές από τους... εργασιακούς χώρους της «μπαρόβιας» Μπεζεντάκου, της «τρανσέξουαλ» Χειλουδάκης και της γυμνίστριας οδοντιάτρου.

***

Στην Ελλάδα που παλεύει στα εργοστάσια, που μοχθεί στα χωράφια, που ξυπνά το χάραμα για να βγάλει το μεροκάματο, που λιώνει σόλες για να ψάξει τις μικρές αγγελίες, που τρέχει για να τα φέρει βόλτα με το νοίκι, με το στεγαστικό δάνειο και με τα φροντιστήρια των παιδιών, οι ιδιοκτήτες - αφεντικά της Νικολούλη, της Δρούζα και των χλε-χλέδων στα πρωινάδικα πουλούν για ενημέρωση την «είδηση» σχετικώς με το ποια σκυλού γαβγίζει με τον τάδε σκύλο στο δείνα σκυλάδικο περιωπής.

***

Α, να χαθείτε, θρασίμια, εσείς, τα τηλε-μπορντέλα σας και οι πλουμιστοί υπηρέτες σας!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ