Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Διεθνής ανταπόκριση για την «αντισύνοδο» στις 23 Γενάρη

Διεθνή χαρακτήρα αποκτά η εκδήλωση - συζήτηση, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 Γενάρη στην Αθήνα, με θέμα: «Η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανατροπές που προχωρεί η ΕΕ σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Ηδη, στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνδικάτα από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γιουγκοσλαβία, Μολδαβία, Βουλγαρία, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται. Οι εργασίες της συνάντησης γίνονται στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» και θα διαρκέσουν από τις 5 μ.μ. - 10 μ.μ.

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, την παραμονή της Συνόδου των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθειά του για ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ. Μια πολιτική, που αναμένεται να προωθηθεί και στη συγκεκριμένη Σύνοδο των υπουργών, καθώς τα θέματα που εξετάζουν αφορούν παραπέρα ανατροπές σε βάρος των δημόσιων συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης, την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και την απαιτούμενη «ευελιξία», που πρέπει να έχουν οι εργασιακές σχέσεις.

Μιλώντας στο «Ρ» για τη σημασία αυτής της εκδήλωσης, ο Γιώργος Κρίκας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Την παραμονή της μεγάλης διαδήλωσης που οργανώνουμε και θα γίνει στο Ναύπλιο, με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας των χωρών - μελών της ΕΕ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει, επίσης, τη δική του "Αντισύνοδο" στην Αθήνα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια συντονισμού της δράσης των αγωνιστικών δυνάμεων του μαζικού κινήματος και της ανάπτυξης της πάλης της εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα - υπογραμμίζει ο συνδικαλιστής - επιδιώκουμε να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η συσπείρωση του ΠΑΜΕ, με συνδικάτα και συνδικαλιστές, που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά βλέπουν τη διέξοδο στην ενίσχυση της γραμμής της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική που ακολουθούν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι σ' αυτήν την εκδήλωση θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν δεκάδες εκπρόσωποι των αγωνιστικών συνδικάτων της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ