Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Εργαστήρι αγώνα σε κάθε γωνιά της χώρας

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τη συγκρότηση τοπικών και κλαδικών επιτροπών της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και, ταυτόχρονα, για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας (ΕΠ) της ΕΕ. Η μαζική διαδήλωση στο Ναύπλιο στις 24 του Γενάρη - κατά τη διάρκεια της εκεί Συνόδου υπουργών Εργασίας της ΕΕ - θα είναι η πρώτη δυναμική απάντηση όλων όσοι είναι αντίθετοι στα αντεργατικά, αντιλαϊκά σχέδια που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της αλλά και στις εντεινόμενες πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ.

Πριν ακόμα κι από το Ναύπλιο, στην Αθήνα, στις 13 του Γενάρη, η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί στην εκδήλωση που οργανώνει (αίθουσα Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδας, Σίνα 16, ώρα 6.30 μ.μ.), όπου θα γίνει συζήτηση για το περιεχόμενο της ΕΠ και θα ανακοινωθεί το εξάμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Στήσιμο επιτροπών

Σύσκεψη με στόχο τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής στη Λευκάδα της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» οργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας αύριο, Παρασκευή, 10 του Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή πολίτη να συμμετάσχει στη συγκρότηση της κίνησης.

Τη Δευτέρα 13 του Γενάρη η Επιτροπή Ειρήνης Αρτας οργανώνει πλατιά σύσκεψη φορέων με στόχο τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Κρόνος».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων-Καματερού-Φυλής-Πετρούπολης-Θρακομακεδόνων και το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στα Ανω Λιόσια καλούν στην εκδήλωση που πραγματοποιούν από κοινού την Τετάρτη 15 του Γενάρη και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Ανω Λιοσίων («Μελίνα Μερκούρη») για τη δημιουργία τοπικής επιτροπής της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Εκδηλώσεις

Σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων συγκαλεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. η Επιτροπή Λάρισας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Θέμα της σύσκεψης, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, είναι η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση και οι επιπτώσεις των αποφάσεων των συνόδων για τα λαϊκά στρώματα καθώς και το πρόγραμμα δράσης της επιτροπής έως και τις μέρες της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, στις 20, 21 και 22 του Ιούνη.

Για τη διαδήλωση στις 24 του Γενάρη

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Γενάρη κορυφώνεται με τη μαζική διαδήλωση στις 24 του Γενάρη στο Ναύπλιο, στις 6.30 μ.μ. - όπου και θα εξελίσσεται η Σύνοδος των υπουργών Εργασίας και θα συζητηθεί η δρομολόγηση νέων αντεργατικών μέτρων.

Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους του κλάδου (ειδικά για τους οικοδόμους δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στα κατά τόπους Παραρτήματα του Συνδικάτου).

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση στο Ναύπλιο η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ανακοινώνει ότι δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα 210-5238.744 και 0977-201579. Τα γραφεία της Επιτροπής Αθήνας της Κίνησης βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ