Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΧΩΡΙΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

«ΚΥΡΙΑΡΧΗ» ΔΙΑΠΛΟΚΗ: «Μια τρύπα σαν κι αυτήν της οδού Δουκίσσης Πλακεντίας, τυχαία και πιθανή για τους πολλούς, ήλθε συμβολικά σε χρόνο κρίσιμο να καταδείξει την απείρως μεγαλύτερη τρύπα των κατασκευαστικών έργων, που εκτελούνται "σαλαμοποιούμενα" στα γρήγορα χωρίς μελέτες και προσοχή και με κόστος απροσμέτρητο, προς δόξαν των αδηφάγων εργολάβων και της κυριαρχούσης πολιτικοοικονομικής διαπλοκής. Με αφορμή την "τυχαία" αυτήν τρύπα αποκαλύπτεται τώρα ότι οι επεκτάσεις του μετρό "μοιράστηκαν" βιαστικά σε πολλούς "διαγωνισμούς", υπό την πίεσιν και των ολυμπιακών αγώνων, ώστε να εξυπηρετηθεί το κυρίαρχο κατασκευαστικό λόμπι» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ: «Αυτά τα λεφτά (σ.σ. από τα διόδια) πάνε στην Αττική Οδό, την εταιρεία η οποία υποτίθεται ότι κατασκεύασε το έργο. Ακούω όμως ότι η υπέρβαση είναι της τάξεως του 400%. Δηλαδή ότι εκτός από τα 200 δισ. που έβαλαν αρχικά αυτοί μπήκαν από το κράτος άλλα 800. Το έργο το έκανε το κράτος δηλαδή! Πώς δικαιούνται αυτοί όλα αυτά τα χρήματα;» (Θ. Πάγκαλος - ΣΚΑΪ).

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ «ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ»: «Τώρα που το τούνελ στο οποίο έχει μπει η παγκόσμια οικονομία διαρκώς σκοτεινιάζει, οι ηγέτες της θυμούνται ξαφνικά τον κρατικό παρεμβατισμό που είχαν βάλει στο ράφι: δίνουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις τις επιδοτήσεις που μέχρι τώρα αρνούνταν στις δημόσιες. Βάζουν χέρι στον κρατικό προϋπολογισμό για να ενισχύσουν και να επιδοτήσουν το Κεφάλαιο, χωρίς να νοιάζονται για τις "μαύρες τρύπες" - αυτές τις θυμούνται μόνο όταν πρόκειται να στραγγαλίσουν την Εργασία» (Ρούσος Βρανάς - ΝΕΑ).

«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ: «Με κατάργηση του τεκμηρίου απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στις περιπτώσεις αγοράς, σύστασης ή αύξησης των κεφαλαίων επιχειρήσεων αλλά και χορήγησης δανείων προς οποιονδήποτε κ.ά. που προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος, ανοίγουν οι πόρτες για φοροαποφυγή και παράκαμψη του "πόθεν έσχες", στο όνομα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ