Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης

Στην πρώτη γραμμή των διαδηλωτών, ενόψει της Συνόδου των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στις 24 Γενάρη στο Ναύπλιο, θα βρεθούν οι οργανωμένες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στην Πελοπόννησο, για να δώσουν ξεκάθαρα το αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό στίγμα της κινητοποίησης.

Για το λόγο αυτό, τέσσερις νέες επιτροπές της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» συγκροτήθηκαν προχτές το βράδυ στην Πελοπόννησο, από εκπροσώπους του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του αντιμονοπωλιακού - φιλειρηνικού κινήματος, της νεολαίας και άλλων φορέων, σε συσκέψεις που έγιναν σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη και Κόρινθο, προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Στις συσκέψεις αυτές συμμετείχαν όλοι εκείνοι, που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, που ηγήθηκαν του αγώνα των αγροτών, για να μην περάσει η πολιτική του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ανθρωποι που υπερασπίστηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων μαθητές, φοιτητές, αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Ηταν εκεί, στην Κυπαρισσία, στον Αραξο και όπου αλλού αναμετρήθηκαν με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις και τις κατασταλτικές δυνάμεις της χώρας, που λειτουργούσαν και εξακολουθούν, φυσικά, ως ιπποκόμοι των πρώτων. Είναι αυτοί, που χρόνια τώρα δίνουν καθημερινά εξετάσεις στο λαό και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των εργαζομένων, που συσπειρώνονται στο πλευρό τους. Αυτές οι δυνάμεις, λοιπόν, έχοντας ένα λόγο παραπάνω, αποφάσισαν στο γεωγραφικό τους χώρο να δώσουν δυναμικό «παρών» στις 24 Γενάρη στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα, σε σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, συγκροτήθηκε Επιτροπή της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Στη γραμματεία, η οποία απαρτίζεται από πέντε άτομα μέχρι στιγμής, εκλέχτηκαν: Αντρέας Γιαννόπουλος, καθηγητής, Χριστίνα Φλούδα, δασκάλα, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, φοιτητής, Γιάννα Μπαλτουμά, Φαρμακοποιός, Ολγα Λάκκα, μοδίστρα.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας, συζητήθηκε η αναγκαιότητα οργάνωσης και ανάπτυξης της δράσης όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά σε ολόκληρο το νομό, ενόψει της Συνόδου των υπουργών Εργασίας της ΕΕ, που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 24 Γενάρη, αλλά και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα γίνει στις 20 και 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη και υιοθετήθηκε το πλαίσιο δράσης της Πανελλαδικής Επιτροπής «Δράση Θεσσαλονίκη 2003».

Στην Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» Μεσσηνίας, σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε ομόφωνα δεκτή, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν και συμφωνούν με το πλαίσιο δράσης της.

Ανάλογες συσκέψεις και συγκρότηση επιτροπών της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έγιναν σε Τρίπολη, Σπάρτη και Κόρινθο, όπου αποφασίστηκε η κατάρτιση σχεδίου δράσης για όλη τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ