Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να υψώσουμε τοίχο αντίστασης

«Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι στις 24 του Γενάρη να βρεθούμε στο Ναύπλιο και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας την ώρα που οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ θα συζητάνε για το πώς θα βοηθήσουν το μεγάλο κεφάλαιο να αφαιρέσει και άλλα». Τα παραπάνω έλεγαν χτες συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στους εργαζόμενους στα εργοστάσια ιματισμού «ΩΜΕΓΑ», «ΝΑΟΥΜΗ», «ΕΛΛΙΝΑΛ» και στο τσαγκαράδικο «ΛΕΜΟΝΗ» στα πλαίσια των εξορμήσεων που συνεχίζονται καθημερινά για το συλλαλητήριο στις 24 του Γενάρη στο Ναύπλιο.

Από τα ξημερώματα έξω από τις πύλες των εργοστασίων μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ χέρι - χέρι, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το συλλαλητήριο και τους κάλεσαν να συμμετάσχουν μαζικά. Να ορθώσουν όλοι μαζί τοίχο αντίστασης στα νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που θα δρομολογούν την ίδια ώρα οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ. Ταυτόχρονα, να διαδηλώσουν απαιτώντας πλήρη σταθερή απασχόληση, ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Οι εργαζόμενοι έπαιρναν την ανακοίνωση, τη διάβαζαν και στις λίγες κουβέντες που κατάφεραν να πουν πριν πάνε να πιάσουν δουλιά, ήταν εμφανής η αγανάκτηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Για τα χαμηλά μεροκάματα, τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ