Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχισαν πλατιά εξόρμηση

Συλλαλητήριο παράλληλα με το Ναύπλιο

Motion Team

Συλλαλητήριο αντίστασης στην πολιτική που καταδικάζει το λαό και τη νεολαία στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στη λιτότητα, στη φτώχεια, οργανώνει την Παρασκευή 24 του Γενάρη και η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Την ίδια μέρα που θα γίνεται η μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στο Ναύπλιο, όπου θα συνέλθουν οι υπουργοί Εργασίας των χωρών-μελών της ΕΕ για να αποφασίσουν την προώθηση και νέων αντεργατικών μέτρων. Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Ταυτόχρονα όμως με το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε να ενισχυθεί με δυνάμεις της και η διαδήλωση στο Ναύπλιο.

Στο μεταξύ, ήδη από χτες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» - ταυτόχρονα με την επίσημη ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ - ξεκίνησαν την πανεξόρμηση ενημέρωσης που τις επόμενες μέρες θα κλιμακωθεί με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και μόρφωσης, στο κέντρο και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα «Μπορούμε να τους σταματήσουμε» και διαδηλώνοντας πως «οι βάρβαροι κομισάριοι της ΕΕ είναι ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη», δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι βγήκαν στους δρόμους. Ταυτόχρονα, μοίραζαν το αγωνιστικό πρόγραμμα της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι και τον Ιούνη, κολλούσαν αφίσες και καλούσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να συστρατευθούν γύρω από την κίνηση και να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στις διαδηλώσεις αντίστασης στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Με την ντουντούκα, σε κάθε γωνιά, ενημέρωναν: «Ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του αναλαμβάνουν επίσημα την ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα ενάντια στο λαό του Ιράκ. Την ευθύνη για παραπέρα ξεκλήρισμα της αγροτιάς, για μείωση μισθών και συντάξεων, για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Για ενίσχυση του ευρωστρατού, των "τρομονόμων". Για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας».

Προειδοποιούσαν πως «κανένα καλό δεν πρόκειται να προκύψει από αυτή την προεδρία για το λαό μας, για τους λαούς της Ευρώπης».

Και καλούσαν σε αντίσταση και αγώνα ώστε «από τη Θεσσαλονίκη, το 2003, να πάρει απάντηση η ολιγαρχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ