Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΔΑ
Απαγορευμένη περιοχή για τους κατοίκους της...

ΧΑΝΙΑ (της ανταποκρίτριάς μας ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΠΙΤΤΑΚΑ).--

Γεγονότα και σκηνές πλήρους δουλοπρέπειας και υποταγής στις ορέξεις και στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των Αμερικανών είναι αναγκασμένοι να ζουν σχεδόν καθημερινά ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του. Κι αυτό καθώς η κυβέρνηση, στο όνομα των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων, μετατρέπει την περιοχή της Σούδας σε ορμητήριο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ. Ολα αυτά, δυστυχώς, συμβαίνουν με συνενοχή και των τοπικών αρχόντων, που ούτε λέξη δε λένε για όσα εξευτελιστικά αντιμετωπίζουν οι πολίτες της πόλης, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες μπαίνουν στα σπίτια και ξυλοφορτώνουν ανυπεράσπιστους, ανήμπορους πολίτες, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Ενώ κατόπιν υπόδειξης των Αμερικανών εγκληματιών, οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνουν ακόμα και μικρούς μαθητές κρατώντας τους στα κρατητήρια.

Το τελευταίο διάστημα, επίσης, οι εικόνες ένστολων «Ράμπο» αλλά και Ελλήνων αξιωματικών με όπλα που περιφέρονται στους δημόσιους χώρους έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, εξαγριώνοντας ακόμα περισσότερο τον χανιώτικο λαό, που ζητά να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις και ο στόλος από την Κρήτη.

Στο κλίμα αυτό, του ραγιαδισμού της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους Αμερικανούς, ανυποψίαστοι πολίτες και νεολαίοι των Χανίων υποβάλλονται συχνά σε ταπεινωτικούς ελέγχους. Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί στρατιωτικοί τριγυρνούν ανενόχλητοι και μεθυσμένοι στην πόλη, δέρνοντας ηλικιωμένες γυναίκες και παιδιά, βρίζοντας και μπουκάροντας στα σπίτια.

Τελευταίο κρούσμα εξευτελιστικής συμπεριφοράς συνέβη την Τρίτη τα ξημερώματα, όταν παρέα νέων Χανιωτών που θέλησε να κάνει βόλτα στο λιμάνι της πόλης ήρθε αντιμέτωπη με ένστολους λιμενικούς, οι οποίοι τους υπέβαλαν σε εξονυχιστικό έλεγχο. Στη συνέχεια και αφού οι «ύποπτοι» ανυποψίαστοι Χανιώτες ζήτησαν εξηγήσεις για ποιο λόγο τους γίνεται έλεγχος, οι ένστολοι απάντησαν ότι γίνεται έλεγχος για ναρκωτικά. Σε λίγο όμως και αφού δε βρήκαν τίποτα παραδέχτηκαν ότι όλα αυτά γίνονται για λόγους προστασίας της βάσης της Σούδας, κατόπιν, βεβαίως, οδηγιών ανωτέρων...

Τι συμβαίνει λοιπόν; Η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει στους Αμερικανούς εγκληματίες πέρα από τη βάση και την ευρύτερη περιοχή; Και πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται στους πολίτες της περιοχής να περιδιαβαίνουν την πόλη τους στο όνομα της προστασίας των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκαταστάσεων και συμφερόντων; Ενώ αφήνει ασύδοτους τους Αμερικανούς οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί και με την ετεροδικία που τους αναγνωρίζουν σαν να βρίσκονται σε χώρα-προτεκτοράτο. Εδώ οι ευθύνες των κυβερνώντων είναι τεράστιες γιατί, ως άλλοι ραγιάδες, διαθέτουν γη, αέρα και θάλασσα, λιμάνια και άλλες εγκαταστάσεις στην υπηρεσία των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ