Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Στις 23 του Γενάρη η λαϊκή - εργατική αντισύνοδος
  • Εντείνονται οι προετοιμασίες και για το συλλαλητήριο στις 24 του Γενάρη στο Ναύπλιο
  • Τη Δευτέρα 13 του Γενάρη η εκδήλωση της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Μια λαϊκή-εργατική «αντισύνοδο» στην Αθήνα διοργανώνει στις 23 του Γενάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (παραμονή της συνόδου των υπουργών Εργασίας της ΕΕ που θα γίνει στο Ναύπλιο). Η συνάντηση παίρνει ήδη διεθνή χαρακτηριστικά με συμμετοχή αρκετών ξένων συνδικάτων, ενώ τη συμμετοχή της ανακοίνωσε χτες και η επιτροπή Αθήνας της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Το θέμα της εκδήλωσης-συζήτησης είναι: «Η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανατροπές που προχωρεί η ΕΕ σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Οι εργασίες της συνάντησης θα γίνουν στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» και θα διαρκέσουν από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Ηδη τη συμμετοχή τους στη συνάντηση έχουν δηλώσει συνδικάτα από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γιουγκοσλαβία, Μολδαβία, Βουλγαρία και αναμένεται να προστεθούν και άλλα τις επόμενες μέρες.

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ γι' αυτή τη συνάντηση, παραμονή της συνόδου των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο, εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια για συντονισμό και δράση των αγωνιστικών δυνάμεων του μαζικού κινήματος και την ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που προωθείται και από την ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια της προεδρίας της.

Οι ποικιλόμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα ξεκινάνε την Δευτέρα 13 του Γενάρη με την εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η επιτροπή Αθήνας της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση για το περιεχόμενο της ελληνικής προεδρίας (ΕΠ), θα παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της κίνησης για όλο το εξάμηνο και θα γίνει προβολή σλάιντ από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις της κίνησης. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδας, Σίνα 16, στις 6.30 μ.μ.

Εκδηλώσεις για στήσιμο επιτροπών

Ταυτόχρονα, καθημερινά και σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μαζικών, εργατικών, μαθητικών και άλλων φορέων που προχωρούν στη συγκρότηση τοπικών και κλαδικών επιτροπών της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» αλλά και στην οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για όλο το εξάμηνο της ΕΠ.

Σύσκεψη με στόχο τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής στη Λευκάδα της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» οργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας, σήμερα, Παρασκευή, 10 του Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή πολίτη να συμμετάσχει στη συγκρότηση της κίνησης.

Τη Δευτέρα 13 του Γενάρη η Επιτροπή Ειρήνης Αρτας οργανώνει πλατιά σύσκεψη φορέων με στόχο τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Κρόνος».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων-Καματερού-Φυλής-Πετρούπολης-Θρακομακεδόνων και το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στα Ανω Λιόσια καλούν στην εκδήλωση που πραγματοποιούν από κοινού την Τετάρτη 15 του Γενάρη και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Ανω Λιοσίων («Μελίνα Μερκούρη») για τη δημιουργία τοπικής επιτροπής της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Σύσκεψη μαζικών φορέων με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης θα γίνει την Τετάρτη 15 του Γενάρη με στόχο τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Η διαδήλωση στις 24 του Γενάρη

Στα γεμάτα έχει μπει η οργάνωση και προετοιμασία της πρώτης μαζικής αγωνιστικής απάντησης εργαζομένων, νέων, μεταναστών, ΕΒΕ με τη διαδήλωση στο Ναύπλιο στις 24 του Γενάρη στις 6.30 μ.μ. κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εργασίας. Εκεί όπου θα σχεδιαστούν για να υλοποιηθούν τα νέα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, όμως, η διαδήλωση αποχτάει και αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ενάντια στις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του λαού του Ιράκ.

Για τη διαδήλωση στο Ναύπλιο το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας απευθύνει με ανακοίνωση κάλεσμα για ευρύτατη συμμετοχή προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Οι οικοδόμοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τοπικά παραρτήματα του Συνδικάτου.

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση στο Ναύπλιο δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων γίνονται και στα τηλέφωνα 210-5238.744 και 0977-201579. Τα γραφεία της Επιτροπής Αθήνας της κίνησης βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισαν πρόγραμμα δράσης (2003-01-23 00:00:00.0)
Το κάλεσμα φτάνει παντού, η ανταπόκριση ήδη τεράστια (2003-01-22 00:00:00.0)
Παντού φτάνει το κάλεσμα (2003-01-16 00:00:00.0)
Οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης (2003-01-10 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι, στις 24 του Γενάρη, οδηγούν στο Ναύπλιο (2003-01-08 00:00:00.0)
Επιτροπές της Κίνησης στην Πελοπόννησο (2002-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ