Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ»
Προκαλεί διεργασίες μεταξύ βουλευτών

Διεργασίες μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων που αντιδρούν με το «ασυμβίβαστο» προκαλεί η κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου. Χτες, πάνω από 20 βουλευτές συναντήθηκαν στο εντευκτήριο της Βουλής και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αντίδραση που πρέπει να υπάρξει όταν το νομοσχέδιο έρθει για συζήτηση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του Κόμματος όπως αυτή εκφράστηκε και στη σχετική συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ότι δηλαδή η καθιέρωση του ασυμβίβαστου θα οδηγήσει αντικειμενικά σε μία κατάσταση όπου η εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή θα είναι προνόμιο των λίγων και θα ενισχύσει τα φαινόμενα της διαπλοκής.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις αντίδρασης, όπως η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου προκειμένου να πάρει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για την ψήφιση ή μη του νομοσχεδίου. Επίσης, συζητήθηκε η κατάθεση τροπολογίας με βάση την οποία θα εξουδετερώνεται η προβλεπόμενη από το νομοσχέδιο απόλυτη καθιέρωση του «ασυμβίβαστου».

Πάντως, η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ