Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ

Σήμερα στις 5 στην Αθήνα, στην αίθουσα του ΠΑΡΚ.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα αρχίζει η μεγάλη διεθνής εργατική αντισύνοδος που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στην Αθήνα. Θέμα της αντισυνόδου είναι: «Η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανατροπές που επιχειεί η ΕΕ σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Η συμμετοχή 25 ξένων αντιπροσώπων εκλεγμένων συνδικαλιστών από 14 χώρες προσδίδει στην «αντισύνοδο» διεθνή χαρακτηριστικά. Ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον της μαρτυρά, ακόμα, η συμμετοχή 400 Ελλήνων συνδικαλιστών.

Στην «αντισύνοδο» οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις θα δώσουν τη δική τους απάντηση στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, στα σχέδια που θα δρομολογηθούν στη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Πρόκειται για σχέδια που αφορούν στην προώθηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, στην πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.ά. Στα σχέδια αυτά, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αντιτάσσει τον αταλάντευτο ανυποχώρητο αγώνα για τη διεκδίκηση πλήρους σταθερής απασχόλησης, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία κ.ά.

Οι ξένοι αντιπρόσωποι που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: από την Κούβα, ο Ραμόν Καρντονά (CT CUBA), από τη Βενεζουέλα, ο Πέδρο Εουσέ (γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βενεζουέλας), από τη Γερμανία, ο Γκέραρντ Κούπφερ (Daimler - Chrysler), από την Ιταλία, οι Πάολα Παλμιέρι και Εντζο Βιντσέντζο (Rdb Cuba), από το Βέλγιο, ο Τζεφ Μπρούνσελς, από την Τουρκία, οι Τσαμίλ Τεκίν Σουρέκ και Οντέρ Ατάι, από την Κύπρο, ο Καλοσυνάτος Παύλος (ΠΕΟ), από την Γιουγκοσλαβία, οι Μίλικα Γιοβάνοβιτς και Ντραγκάνα Πέτκοβιτς (CATUY -Γιουγκοσλαβία), από τη Δανία, ο Τζενς Μπόργκινγκ (Carpenters/Construction Workers), ο Τζαν Μάθισεν, ο Χένρικ Λίπερτ, από την Πολωνία, ο Μαρκίν Ανταμ, από τη Βουλγαρία, οι Πέπα Κράστεβα και Ντεγιάνα Μπογκιντάροβα και ο Ντίμοφ Τοντόροφ, από τη Μολδαβία, ο Βασίλιεφ Μιχαήλ Αλεξάντρου, από την Ουκρανία, ο Μποντάρτσουκ Αλεξάντρ Βασίλιεβιτς, από τη Ρωσία, ο Τόνι Βλαντιμίρ και ο Παβλόφ Βλαντιμίρ, από τη Λιθουανία, ο Μελνίκοβ Αλεξάντρ, από την Ουγγαρία, ο Ζάκα Ιστβαν και από τη Ρουμανία, ο Μπάγια Ρομέο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ