Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Η εμπορευματοποίηση «σκοτώνει » την ενημέρωση

Στην παρέμβασή του στο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: «Δεν είναι τυχαίο ότι οι προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η μόνιμη πλέον μονόπλευρη λιτότητα και οι κάθε λογής διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, βαδίζουν χέρι - χέρι με μια πολύμορφη και αυξανόμενη συνεχώς μαζική χειραγώγηση και αλλοτρίωση των συνειδήσεων, έχοντας ως βασικό μοχλό τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ούτε, βέβαια, η συνεχώς εντεινόμενη έως και χυδαία εμπορευματοποίηση των πάντων, θ' άφηνε απέξω τον τομέα της ενημέρωσης. Και ναι μεν, ζωγράφισε σωστά ο πρόεδρος της Βουλής τη σημερινή ζοφερή τηλεοπτική πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα ως έγκλημα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι πίσω από κάθε έγκλημα υπάρχει ένας ή περισσότεροι εγκληματίες».

«Το Κόμμα μας, συνέχισε ο Τ. Τσίγκας, πιστεύει ότι μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση η πρώτιστη ανάγκη βρίσκεται στην ενίσχυση της αντίστασης των εργαζομένων του συνδικαλιστικού και μαζικού τους κινήματος. Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο μονόδρομος των εργαζομένων σήμερα. Οχι μόνο για να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών και μέτρων, αλλά και γιατί μόνον έτσι μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις των γενικότερων, ριζικών αλλαγών, που απαιτούν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας».

Και ο Τ. Τσίγκας κατέληξε: «Η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση δε βρίσκεται στη συνέχιση των σημερινών μονόδρομων, είτε με τη μια, είτε με την άλλη εκδοχή τους. Ούτε είναι δυνατό, να συνυπάρξουν αρμονικά και αγαπημένα τα συμφέροντα των εργαζομένων, με αυτά της ολιγαρχίας του πλούτου. Οσο θα υπάρχει το κυνηγητό των κεφαλαιοκρατικών κερδών, οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους θα αποτελούν την τελευταία τρύπα της φλογέρας. Οσο θα κάνουν κουμάντο στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, είτε οι καναλάρχες, είτε οι όποιοι κυβερνώντες πολιτικοί τους εκπρόσωποι, η κατάντια θα σφραγίζει το τηλεοπτικό τοπίο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ