Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ταύτιση κυβέρνησης και διαδηλωτών με ζόρι

Νέες προκλήσεις για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους επιφύλαξε η χτεσινή συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Δ. Ρέππα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την οποία έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας μπορεί να ταυτιστεί με την ποιότητα και την προστασία!!!

Ειδικότερα, δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της Προεδρίας μας, όπως προκύπτει και από τις προτεραιότητές μας, επιθυμούμε να αναδειχτεί το στοιχείο της ποιότητας και της προστασίας ως ταυτόσημα της ευελιξίας».

Αποκαλύπτοντας το τεράστιο μέγεθος της κυβερνητικής υποκρισίας περί «πλήρους απασχόλησης», ο Δ. Ρέππας πρόσθεσε ότι «πρέπει σε μια σύγχρονη αγορά εργασίας να προσφέρεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και πολίτες να "παντρεύουν" τους διάφορους τύπους της απασχόλησης, πάντοτε όμως με βάση δεσμευτικούς κανόνες που αφορούν το ωράριο, την αμοιβή και τις συνθήκες εργασίας».

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε με μια περίτεχνη διατύπωση συνεχείς επεμβάσεις και στο Ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι η ελληνική προεδρία θα επιμείνει στο «σταθερό περιοδικό χαρακτήρα» πρωτοβουλιών που αφορούν «στην πολιτική για την κοινωνική ένταξη στις συντάξεις, στην πολιτική περίθαλψης και φροντίδας για τους ηλικιωμένους και στη διασύνδεση της απασχόλησης με την κοινωνική προστασία».

Οσον αφορά στο Ναύπλιο και τις διαδηλώσεις, ο υπουργός Εργασίας επέμεινε στις προκλήσεις του, λέγοντας ότι «είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου. Τα προβλήματα δε μας χωρίζουν, μας ενώνουν». Ωστόσο, η «ενωτική» διάθεση του υπουργού έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις και «εκλεκτικές συγγένειες», καθώς από τη μια υιοθέτησε το σύνθημα «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη», αλλά από την άλλη τόνισε ότι δε συμμερίζεται καθόλου «τη μηδενιστική προσέγγιση, μέχρι του σημείου να υποδηλώνεται ως προοπτική για την Ελλάδα η αποκοπή της από την ΕΕ. Αυτή θα ήταν μια καταστροφική εξέλιξη».

Προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε μάλιστα τους διαδηλωτές «να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αποδείξουμε στην πράξη ότι πράγματι τοποθετούμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, και τα προσδοκώμενα μικροκομματικά πολιτικά κέρδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ