Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τριβές για τις δημοσκοπήσεις

Αμφισβητήσεις και έντονες αντιδράσεις έχουν επιφέρει οι απανωτές δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Από μέρους του εκλογικού επιτελείου του Αλέκου Μαρκίδη, που σε όλες τις δημοσκοπήσεις φέρεται να είναι τρίτος και να αποκλείεται από το δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Πρόδρομος Προδρόμου μίλησε για απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Π. Προδρόμου είπε ότι ο Αλέκος Μαρκίδης αποτελεί στόχο, ενώ δήλωσε πως από χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης, οι δημοσκοπήσεις τείνουν να μεταβληθούν σε προπαγάνδα και μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία Τάσος Παπαδόπουλος κάλεσε τον Αλέκο Μαρκίδη να δώσει στον κόσμο τις δημοσκοπήσεις που έχει πει ότι κατέχει, και σύμφωνα με τις οποίες περνά στο δεύτερο γύρο.

Γεγονός παραμένει, είπε, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έγιναν δείχνουν ότι ο Τάσος Παπαδόπουλος κερδίζει και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο.

Ο πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι η άποψη των ειδικών είναι πως οι δημοσκοπήσεις ελάχιστα επηρεάζουν τους πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Αυτοί που μηχανεύονται, αν μηχανεύονται δημοσκοπήσεις, πρόσθεσε, ματαιοπονούν.

Στο θέμα των δημοσκοπήσεων αναφέρθηκε και ο υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Κουτσού, ο οποίος είπε πως υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας, ενώ επέκρινε τον Αλ. Μαρκίδη, ότι ενώ μιλά για αναξιοπιστία, απέτυχε ως Γενικός Εισαγγελέας να θέσει το νομικό πλαίσιο γύρω από τη διενέργειά τους.

Προβλημάτων συνέχεια στο ΔΗΣΥ...

Προσπάθεια για απόσυρση του Γλαύκου Κληρίδη και υποστήριξη του Αλέκου Μαρκίδη, στις εκλογές, κατέβαλαν οκτώ στελέχη του ΔΗΣΥ, τα οποία διαφώνησαν με τις επιλογές του κόμματος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες, δηλώνοντας ότι προς το παρόν δε θέλει να δημοσιοποιήσει οτιδήποτε.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ότι δεν αναμένονται άμεσα εξελίξεις στο Κυπριακό, οδήγησαν τους διαφωνούντες στο Δημοκρατικό Συναγερμό να προβούν σε ύστατη έκκληση στον Νίκο Αναστασιάδη, να πείσει τον Γλαύκο Κληρίδη να αποσυρθεί. Απαιτείται, ανέφεραν, να υπάρχει ένας αξιόμαχος αντίπαλος του Τάσου Παπαδόπουλου.

Τα οκτώ στελέχη, Πρόδρομος Προδρόμου, Δημήτρης Συλλούρης, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, Ιωνάς Νικολάου, Αντώνης Καράς, Χριστόδουλος Ταραμουντάς, Ελένη Βραχίμη και Σοφοκλής Χατζηγιάννης, απέστειλαν, την περασμένη βδομάδα επιστολή στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, για να λάβουν σκληρή απάντηση.

Αν δεν προσχωρούσαν στον Αλέκο Μαρκίδη, τους απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης, τότε το ΚΙΣΟΣ δε θα επανέκαμπτε στην τριμερή συνεργασία. Ο ίδιος πάντως δε θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα, δηλώνοντας ότι προς το παρόν δε θα ήθελε να πει περισσότερα.

Πάντως, ενδεικτική για τις προθέσεις του Προέδρου Κληρίδη είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Γλαύκος Κληρίδης εμμένει στην υποψηφιότητά του και θα είναι ο νικητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ