Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παράλληλες πορείες

Βέβαια, δεν πρέπει να αφήσουμε παραπονεμένο τον πρόεδρο του ΣΥΝ. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος ισχυρίστηκε, ότι η πηγή της διαφθοράς βρίσκεται στη μη λειτουργία των θεσμών και, βέβαια, ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων, τη θέσπιση και νέων, όπως και την ενίσχυση της διαφάνειας σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν είπε τίποτε διαφορετικό απ' όσα σημείωσε και ζήτησε ο Κ. Καραμανλής, ή απ' όσα ισχυρίστηκε ο Κ. Σημίτης ότι υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς από την κυβέρνησή του.

Κανείς τους, βέβαια, δεν έκανε τον κόπο να αναρωτηθεί, εάν μπορεί να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική διαφάνεια, πραγματικός και ουσιαστικός έλεγχος, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των κυρίαρχων αντιλαϊκών λογικών και πολιτικών, των νόμων της αγοράς και της ανάδειξης του καπιταλιστικού κέρδους σε πρώτη και αδιαμφισβήτητη αξία της κοινωνίας και των πάντων - και, μάλιστα, μακράν της όποιας δεύτερης. Κανείς τους δεν αναρωτήθηκε, εάν μπορεί να συνυπάρξει ουσιαστικός και πραγματικός έλεγχος και διαφάνεια μ' ένα κράτος σφιχταγκαλιασμένο, πολλές δεκαετίες τώρα, με την εγχώρια ολιγαρχία, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των συμφερόντων της και της πολύμορφης εξυπηρέτησής τους.

Προφανώς, τέτοιου είδους προβληματισμοί και απορίες είναι ανεπίτρεπτοι για όλους όσοι πορεύονται παραλλήλως στις λεωφόρους των κυρίαρχων σήμερα λογικών, βαδίζοντας είτε στη δεξιά λωρίδα, είτε στη μεσαία, είτε στην αριστερή, αλλά στην ίδια κατεύθυνση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ