Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Καλός αγωγός» για τις Βρυξέλλες

«Ευήκοα ώτα» για την προώθηση πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων, όπως η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, βρήκε στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή ο αρμόδιος επίτροπος Π. Σόλμπες. Στη συνάντηση που είχαν χθες οι δύο άντρες στις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ισπανός επίτροπος τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη συνέχισης της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και των προσπαθειών μείωσης του δημόσιου χρέους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη δήλωση που έκανε αργότερα, ουσιαστικά υιοθέτησε τις πρόσφατες «συστάσεις» της Κομισιόν για πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι «στόχος της ενωμένης Ευρώπης θα πρέπει να είναι η πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση όλων των χωρών - μελών της, η μείωση της ανεργίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και η εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών για την οικονομική ανάπτυξη». Ανέφερε, ακόμα, ότι η συζήτηση με τον Κοινοτικό επίτροπο επικεντρώθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στις ευρωπαϊκές οικονομίες η πολεμική εμπλοκή στο Ιράκ, καθώς και στα οικονομικά προβλήματα, που ανακύπτουν ενόψει της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Χθες το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφριντ Μάρτενς και το βράδυ με τους ευρωβουλευτές του κόμματός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ