Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Στην κοινωνικοπολιτική συμμαχία η διέξοδος για το λαό

Υποδοχή αντάξια της φημισμένης κρητικής φιλοξενίας επιφύλαξαν οι Χανιώτες στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που άρχισε από την πόλη τους τη διήμερη περιοδεία της στο νησί. Χτες βράδυ, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Χανίων, η οποία αποδείχτηκε πολύ μικρή, για να χωρέσει τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος, αλλά και άλλους πολλούς αγωνιστές της πόλης, που, με προθυμία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής. Μαζί τους βρέθηκαν πολλοί δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής της πόλης.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση στάθηκαν όρθιοι για πολλή ώρα, προκειμένου να ακούσουν την Αλ. Παπαρήγα, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο σχεδιαζόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράκ, αλλά και στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση και τη συνεργασία. Αμέσως μετά, την ομιλία της ακολούθησαν ερωτήσεις, αλλά και σύντομες παρεμβάσεις από τους παρευβρισκόμενους.

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, η ομιλήτρια επισήμανε ότι η κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός χειροτερεύει ολοένα, πλην όμως δεν είναι αδιέξοδη, αφού, όπως τόνισε, αδιέξοδα δεν υπήρχαν ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει μια Ελλάδα της λαϊκής κοινωνικής ευημερίας και της ειρήνης, μια Ελλάδα σοσιαλιστική. Για να γίνει όμως αυτό, υπογράμμισε, βασική προϋπόθεση είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που προοδευτικά θα ισχυροποιείται, μια συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο σημερινό σύστημα.

Συμπλήρωσε πως γι' αυτή τη συμμαχία, καταρχήν στο κοινωνικό επίπεδο, μάχεται το ΚΚΕ, μια συμμαχία που θα δρα με όρους κινήματος και βεβαίως θα θέσει και θέμα εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ