Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ουσιαστική σύμπλευση

Αν κάποιος αφήσει κατά μέρος, πάντως, τους υψηλούς τόνους, τις αλληλοκαταγγελίες κλπ., κλπ. και σταθεί στα όσα είπαν για την ουσία του θέματος οι Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής και όσοι υπουργοί της κυβέρνησης μίλησαν, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει την πλήρη ουσιαστικά συμφωνία τους.

Διαφώνησαν για την έκταση και ένταση του φαινομένου, αλλά συμφώνησαν ότι όπου, όσο και όποτε εμφανίζεται έχει πηγή του τους όποιους λωποδύτες και επίορκους δημόσιους υπάλληλους και κυβερνητικά στελέχη. Διαφώνησαν για την ύπαρξη ή όχι όλων των απαραίτητων - κατά τη γνώμη τους - θεσμικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά συμφώνησαν, ότι αυτά πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση του δραστικού περιορισμού του κράτους, της διαφάνειας και της συγκρότησης διαφόρων ελεγκτικών μηχανισμών.

Ακόμη και όσα είπε ο Κ. Καραμανλής, περί καθεστωτικής κυβέρνησης, κομματικού κράτους, «διαπλοκής» της κυβέρνησης με επιχειρηματίες κλπ., δεν αποτελούν ουσιαστικά ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο απ' αυτόν της κυβέρνησης. Να 'στε σίγουροι, ότι αν αύριο έχουμε ενδεχομένως μια κυβέρνηση της ΝΔ, τα ίδια ακριβώς θα λέει και θα καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ