Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Αντιπολεμικά συλλαλητήρια παντού!

ICON

Μπορούμε να τους σταματήσουμε... Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στη βαρβαρότητα. Διαδηλώνουν την αντίθεσή μας στον προαποφασισμένο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, απαιτούμε να μη συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση με κανέναν τρόπο σ' αυτόν. Το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας, στις 15 Φλεβάρη θα στείλει το δικό του αγωνιστικό και δυναμικό μήνυμα.

Το Σάββατο 15 Φλεβάρη στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, χιλιάδες άνθρωποι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), θα διαδηλώσουν και στη συνέχεια θα πορευτούν στην αμερικάνικη πρεσβεία, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νέο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ. Εξάλλου, με ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ προτείνει στους οργανωτές και σε όσους πάρουν μέρος σε αντίστοιχες αντιπολεμικές διαδηλώσεις, που, ήδη, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στην Αθήνα, οι πορείες να συγκλίνουν σε κοινή κατεύθυνση προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Την ίδια ώρα που στην Αθήνα, μια τεράστια συγκέντρωση θα βρίσκεται σε εξέλιξη, σχεδόν σε κάθε πρωτεύουσα νομού της χώρας αντίστοιχες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων μαζικών φορέων:

Στη Μακεδονία και στη Θράκη


Στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 15 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους. Παράλληλα, μαζικοί φορείς του νομού διοργανώνουν πολύμορφες περιφερειακές εκδηλώσεις στις συνοικίες, αλλά και στους χώρους δουλιάς και μόρφωσης.

Ηδη, σε μια σειρά πόλεις έχει οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού για τις 15 Φλεβάρη:

- Στο Κιλκίς, η αντιπολεμική διαδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

- Στην Καβάλα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στην Εδεσσα στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο.

- Στην Ξάνθη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

- Στην Αλεξανδρούπολη στις 12 μ. έξω από το Δημαρχείο.

- Στη Βέροια στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ωρολογίου.

- Στις Σέρρες στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κρονίου.

- Στη Φλώρινα στις 6 μ.μ. στην πλατεία της πόλης.

Στη Θεσσαλία

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια θα γίνουν στις 15 Φλεβάρη στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα πραγματοποιούνται και αντιπολεμικές πικετοφορίες.

Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου. Εξάλλου, χτες το βράδυ, η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, διοργάνωσαν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Στην Καρδίτσα, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, την Παρασκευή 7 Φλεβάρη θα γίνει αντιπολεμική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Στο Βόλο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Μια ώρα πριν, θα πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση που διοργανώνουν η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και η Τοπική Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στο δημαρχείο της πόλης.

Στα Τρίκαλα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φερραίου. Την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Φλεβάρη, στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Στην Πελοπόννησο

Σε ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση αντιπολεμικών συλλαλητηρίων στις 15 Φλεβάρη, προχωρούν οι Επιτροπές Ειρήνης, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα:

- Στην Πάτρα, αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

- Στην Καλαμάτα μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 6 μ.μ.

- Στη Σπάρτη στις 5 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

- Στην Κόρινθο στις 11 π.μ., στα Περιβολάκια.

- Στην Αργολίδα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, στο Ναύπλιο.

- Στην Ηλεία, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών (ΠΑΜΕ) του Πύργου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, για τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Για τον ίδιο λόγο, η Κίνηση Αμαλιάδας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη.

Στην Κρήτη

Συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς της Κρήτης για τις 15 Φλεβάρη έχουν ήδη προγραμματιστεί:

- Στο Ηράκλειο, το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας. Επίσης, μετά από σύσκεψή τους, 21 μαζικοί φορείς του νομού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη αντιπολεμική πορεία αύριο Παρασκευή 7 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ, ξεκινώντας από τα ΚΤΕΛ Χανίων και με κατεύθυνση το λιμάνι.

- Στο Λασήθι, στο Εργατικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου, στις 6 μ.μ.

- Στα Χανιά, στην πλατεία της Αγοράς, στις 12 το μεσημέρι.

- Στο Ρέθυμνο, στο Δημαρχείο, στις 6 μ.μ.

Στη Στερεά Ελλάδα

- Στη Χαλκίδα την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. από τα Φανάρια της Νεάπολης. Παράλληλα, η Επιτροπή Ειρήνης και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» διοργανώνουν την Παρασκευή 7/2, στις 7 μ.μ. σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ενώ στον ίδιο χώρο μια ώρα νωρίτερα στις 6 μ.μ. η τοπική επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

- Στη Φωκίδα το αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο 15 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού της Αμφισσας. Επίσης, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συγκαλεί σύσκεψη στις 10 Φλεβάρη, στις 5.00 μ.μ στην αίθουσα συνελεύσεων.

- Στη Θήβα αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 15 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Στη Λαμία αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη θα γίνει στην πλατεία Πάρκου στις 10.30 π.μ.

- Στη Λιβαδειά, συλλαλητήριο θα γίνει στις 15 Φλεβάρη, ώρα 11 π.μ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

- Στην Κεφαλονιά αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου.

- Στην Πρέβεζα συλλαλητήριο θα γίνει στις 15 Φλεβάρη, στις 12 μ.μ., στη «Θεοφάνειο».

- Απόφαση για οργάνωση συλλαλητηρίου για τις 15 Φλεβάρη έχουν πάρει, επίσης, και οι Επιτροπές Ειρήνης Λευκάδας και Αγρινίου.

Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων καλεί τους φορείς της περιοχής σε σύσκεψη αύριο Παρασκευή 7/2/2003, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Λέσβο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, διοργανώνουν μαζικοί φορείς στις 15 Φλεβάρη στις 6.00 μ.μ στην πλατεία Σαπφούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ