Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις οι ιδιοκτήτες γης

Στον «αέρα» βρίσκονται 2.500 ιδιοκτήτες γης στην περιοχή όπου κατασκευάζεται το Ολυμπιακό Χωριό (στην πλειοψηφία τους είναι σεισμόπληκτοι) των οποίων οι εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν εισπράξει τα ποσά της απαλλοτρίωσης. Μπορεί μέρος των χρημάτων να έχει κατατεθεί από τον ΟΕΚ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ωστόσο επειδή η έκταση είναι εξ αδιαιρέτου, δεν μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που τους αντιστοιχούν, κάτι που για να γίνει χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

Οπως αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας οι συνιδιοκτήτες της γης στην περιοχή Πάτημα Δημόγλη στο Ολυμπιακό Χωριό, «κατά καιρούς οι αρμόδιοι ανέλαβαν δεσμεύσεις και έδωσαν κατηγορηματικές υποσχέσεις ότι το νομοσχέδιο (σ.σ. που θα ρύθμιζε το θέμα) θα περνούσε στις 20/12/2002 ή στις 20/1/2003, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα οι συνιδιοκτήτες του κτήματος του Ολυμπιακού Χωριού, στην πλειοψηφία μας σεισμοπαθείς, να έχουμε περιέλθει σε απόγνωση. Απορίας άξιον - συνεχίζει η ανακοίνωση - είναι ότι ο ΟΕΚ καλεί τους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις για την κλήρωση των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ οι συνιδιοκτήτες της γης δεν έχουμε ακόμη αποζημιωθεί». Τέλος, οι συνιδιοκτήτες καλούν τον πρωθυπουργό να δώσει άμεση εντολή για την υποβολή του νομοσχεδίου στη Βουλή προς ψήφιση.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το δίκαιο, όπως το χαρακτηρίζει, αίτημα της άμεσης αποζημίωσης των συνιδιοκτητών του κτήματος Πάτημα Δημόγλη και προτείνει ως λύση την άμεση κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του ήδη καταρτισθέντος σχετικού νομοσχεδίου, αντίγραφο του οποίου παρέδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ντ. Βρεττός στην Επιτροπή Συνιδιοκτητών. Ο Δήμος, καταλήγει η απόφαση, θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ