Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιστασιακοί και Φίλοι της Αντίστασης συνεχίζουν τον αγώνα

Κάλεσμα για συμμετοχή στα Προπύλαια και στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα, από τους αντιστασιακούς

Αποψη από την εκδήλωση της ΠΕΣΑΘΕΑ
Αποψη από την εκδήλωση της ΠΕΣΑΘΕΑ
Σε μια ζεστή και αγωνιστική ατμόσφαιρα έγιναν την Κυριακή το μεσημέρι οι συνεστιάσεις του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ (στο κέντρο «ΓΟΡΓΟΝΑ») και της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΣΑΘΕΑ (στο κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ»).

Κοινός παρονομαστής και στις δύο εκδηλώσεις ήταν το αγωνιστικό προσκλητήριο που απηύθυναν οι εκπρόσωποι της Αντίστασης και των Φίλων και Απογόνων, σε όλους τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Εθνικής μας Αντίστασης για μαζική και δυναμική συμμετοχή το Σάββατο 15 Φλεβάρη στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αλλωστε, το ίδιο προσκλητήριο κάνουν όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις της χώρας και πρώτα πρώτα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων - ΠΟΑΟ και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ.

Παρόντες στις συνεστιάσεις των δύο οργανώσεων ήταν εκπρόσωποι πολλών αντιστασιακών οργανώσεων, ανάμεσά τους της ΠΟΑΟ, της ΠΕΑΕΑ, του ΚΜΙΕΑ κλπ. Γνωστοί παράγοντες της κοινωνικοπολιτικής ζωής όπως ο Παναγιώτης Μακρής και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας Κασσωτάκης και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πειραιά Γρ. Γορδομιχάλης(στην εκδήλωση της ΠΠΣΑΦΕΑ - ΔΣΕ). Επίσης παραβρέθηκε από μέρους του ΚΚΕ ο Κώστας Βουλγαρόπουλος, μέλος της ΚΕ του και εκπρόσωποι της ΚΝΕ.

Μιλώντας στη συνεστίαση του Συλλόγου των Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, ο πρόεδρός του Γρηγόρης Τουγλίδης, αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου που είναι η διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή των αξιών, των ιδανικών και των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ. Κάλεσε τους νέους και τις νέες, τους φίλους αυτής της μοναδικής κληρονομιάς μας, να ενταχθούν και πλαισιώσουν το Σύλλογο ώστε να μπορέσει να παίξει το ρόλο του στη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της Εθνικής μας Αντίστασης. Επίσης, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό, φέτος, των 60 χρόνων ίδρυσης της ηρωικής ΕΠΟΝ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΣΑΘΕΑ Τάσος Λυμπερόπουλος, κάλεσε τους αντιστασιακούς αγωνιστές να συνεχίσουν να δίνουν το «παρών» στους καθημερινούς αγώνες μαζί με το λαό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στην κατεύθυνση αυτή ευχήθηκε καλούς, δυνατούς και αποφασιστικούς αγώνες για τα δίκαια τα λαϊκά. Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι Ευρω-αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές κατά του Ιράκ, τόνισε πως οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι ανάπηροι και τα θύματα της ΕΑ και του ΔΣΕ, ξέρουμε καλά τι σημαίνει πόλεμος. Γι' αυτό με τον αγώνα μας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξουν νέοι πόλεμοι, κι άλλα θύματα από ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να παλέψουμε για τα δικαιώματα των λαών, για κοινωνική προκοπή: Αντίσταση και πάλη χρειάζεται για: Μέτωπο Λαϊκό. Δημοκρατικό, Αντιιμπεριαλιστικό, Αντιπολεμικό, είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα των Τραυματιών και Θυμάτων Συνταξιούχων που η κυβέρνηση αφήνει άλυτα και κάλεσε να συνεχιστεί ο αγώνας για την αντιμετώπισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ