Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζεται ο «νταής» αστυνομικός

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο άρχισε χτες η δίκη του νταή αστυνομικού Θ. Χαλουλάκου, ο οποίος πριν δύο χρόνια στα Σπάτα, και μάλιστα εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε εναντίον αυτοκινήτου τραυματίζοντας σοβαρά και καθηλώνοντας στην αναπηρική καρέκλα τον άτυχο νεαρό Σ. Κατσιώτη που επέβαινε σε αυτό. Ο Θ. Χαλουλάκος, χωρίς να φορά στολή αστυνομικού και χωρίς να δείξει ταυτότητα, επιδίωξε να ελέγξει τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο και όταν ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, θεώρησε καλό να πυροβολήσει.

Ο Θ. Χαλουλάκος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και τριών μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αλλά το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, δίνοντας στην ποινή ανασταλτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, στην υπόθεση αυτή υπήρχε και μια «βασική λεπτομέρεια». Στον ογκωδέστατο φάκελο του εν λόγω αστυνομικού περιλαμβάνονταν απόφαση απόταξής του από το Σώμα και σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, αλλά ο φάκελος του δεν έφθασε ποτέ στο δικαστήριο.

Θετική εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που τάχθηκε στο πλευρό του θύματος. Η δίκη συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ