Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Οι διώξεις είναι πολιτικές

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Εκπαιδευτικών Νομού Ημαθίας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες μηνύσεις, διώξεις, αγωγές που υφίσταται η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», καταδικάζει τις διώξεις που πλήττουν την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα της άσκησης πολιτικής κριτικής και στοχεύουν στη φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται και αγωνίζεται.

Σε ψήφισμά τους, σημειώνουν: «Θεωρούμε ότι οι διώξεις είναι πολιτικές και υποστηρίζουμε ότι ο κάθε φορέας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Θεωρούμε ότι καθοριστικές και ουσιαστικές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που καλύπτει και στηρίζει τον υπουργό. Πολιτικά ζητήματα και θέματα δεν επιλύονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, πολύ δε περισσότερο, όταν ο εγκαλών είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των δικαστών.

Ο Σύλλογος απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και να ανακληθούν οι μηνύσεις και οι αγωγές. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους και επισημαίνει ότι θα αγωνιστεί μαζί τους για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ